EMEK

Emek örgütlerinden Ankara protestosu

Antalya – DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu ve Antalya Tabip Odası tarafından, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı kınamak için basın açıklaması yapıldı.

Ankara’da yaşanan bombalı saldırı, Attalos Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla kınandı. DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu ve Antalya Tabip Odası’nın ortak eyleminde, açıklamayı KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mustafa Ayar okudu.

“CANLI BOMBALARI YAKALAMAYA ZAMAN BULAMIYORLAR MI”
Açıklamada, yaşanan katliamın sekiz ay içerisindeki beşinci katliam olduğunun altı çizilerek, katliamların engellenememiş olmasına tepki gösterildi. Öte yandan istihbarat zafiyeti olduğuna vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı: “Fransa’ya senin istihbaratın yok mu diye seslenenlere bizde buradan sesleniyoruz; Yoksa sizin istihbaratınız sosyal medyada memurların paylaşımlarını bulup fişlemekle uğraşmaktan, canlı bombaları yakalamaya zaman bulamıyorlar mı?”

“AKP’NİN SAVAŞ POLİTİKALARINA HAYIR DİYORUZ“
Basın açıklamasının devamında esas sorunun içeride ve dışarıda yürütülen yanlış politikalar olduğunu belirtten Mustafa Ayar; “Yapılması gereken, iç ve dış politikada ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı söylem ve uygulamalardan uzak durmaktır. Aylardır ısrarla sürdürülen savaş ve şiddet politikalarındaki ısrar Türkiye’nin daha büyük saldırıların hedefi haline gelmesinden başka bir sonuç vermeyecektir” dedi. “Yolda sokakta, rastgele bombalar patlatan, ülkemizi kan gölüne çeviren, halkı katleden faşist zihniyetlileri lanetliyoruz, kimden gelirse gelsin sivil halkı hedef alan her türlü saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz” denilerek, “AKP’nin savaş politikalarına hayır diyor, silahların sustuğu, ölümlerin durduğu, kardeşlik ve barışın egemen olduğu bir ülke talebimizi bir kere daha haykırıyoruz” ifadelerinde bulunuldu.

Benzer Yazılar