ÇOCUK GENÇLİK KADIN MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Ensar Vakfı’na yumurtalı protesto

Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Halkevci Kadınlar Ensar Vakfı Antalya Şubesi Önünde yumurtalı protesto eylemi gerçekleştirdi. Şube önünde basın açıklaması yapan kadınlar, çocuk istismarına tepki için vakfın tabelasına yumurta attı.

Antalya Sokakları – Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Halkevci Kadınlar Ensar Vakfı’ın Antalya Şubesi Önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Kadınlar basın açıklaması sırasında vakfın tabelasına yumurta atarak protesto etti

Karaman’da Ensar Vakfı, Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Menzuları ve Mensupları Derneği(KAİMDER) ile ilişkili evlerde 45 çocuğun cinsel istismara uğraması üzerine verilen tepkiler büyüyor. Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Halkevci Kadınlar Ensar Vakfı’ın 100. Yıl Caddesi üzerindeki Antalya Şubesi Önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

“Tecavüzü aklayan zihniyetiniz batsın” , “Tecavüzcü Ensar kapatılsın” sloganlarıyla bir araya gelen kadınlar, Ensar Vakfı önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına basın metnini okuyan İldeniz Koca, olayın ortaya çıkması üzerine getirilen yayın yasağına, AKP kanadının ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı’nı korumaya yönelik tepkilerinin altını çizdi. İldeniz Koca, AKP, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na hitaben “Ensar Vakfı’nın  cemaat ağları içinde sunduğu hizmetler ile suçlarınızı örtbas etmeye çalışıyorsunuz.  Kadınların ikincileştirilmesi, tacize, tecavüze maruz bırakılması, katledilmesi, çocuklara cinsel istismarda bulunulması AKP’nin değerleri olabilir ancak bu halkın değerleri ile özdeşleştiremezsiniz. Çünkü biz bu ülkede çocukların sadece çocuk olduğu, çocukların eşit birer yurttaş olduğu bilinciyle; özgürlüğü, eşitliği, laikliği, bilimsel düşünceyi inşa ediyoruz. Katliamı, tecavüzü, şiddeti meşrulaştıran zihniyetlerinizle hayatımızı kuşatmanıza izin vermeyeceğiz. Savcılık tarafından tecavüzün tescillendiği Ensar Vakfı’nın yaşam alanlarımıza girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Basın açıklaması sırasında kitlede bulunan kadınlar Ensar Vakfı’nın tabelasına yumurta atarak derneği teşhir ettiler. Basın açıklaması sonrası eylem sona erdi.

ya

 

 

 

Benzer Yazılar