DOĞA KENT MANŞET SOKAK

Fukuşima’nın yıl dönümümde nükleer protesto edildi

Antlalya- Japonya’da Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki patlamanın 5’inci yıl dönümünde Antalya Nükleer Karşıtı Platform, Cumhuriyet Meydanı’nda protesto edildi.

Japonya’nın Fukuşima kentindeki nükleer santral patlamasının 5’inci yıl dönümünde  Nükleer Karşıtı Platform Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Hediye Gündüz, 11 Mart 2011 yılında Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami sonrasında Fukuşima Nükleer Santrali’nde patlama meydana geldiğini hatırlattı. Patlamada 15 bin insanın hayatını kaybettiğini, santralden sızan atıklar nedeniyle de günde 250 bin litre suyun kirlendiğini kaydetti. Gündüz, ” “Türkiye bundan ders almak yerine 21 ülkeye kıyısı olan Akdeniz’e nükleer santral yapma sevdasına düştü” dedi.

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde 475 milyon kişinin yaşadığını vurgulayan Hediye Gündüz, “Akdeniz ülkelerindeki insanların büyük bir bölümü geçimini turizm ve tarımdan sağlıyor. Olası bir kazada hem Türkiye’nin hem de bütün Akdeniz kıyıları büyük bir bedel ödeyecektir” diye konuştu.

Ticari ilişkilerin bitme noktasına geldiği Rusya ile nükleer santralle ilgili çalışmaların neden durdurulmadığını da soran Gündüz, nükleer santrallere karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA

 

Benzer Yazılar