Genel MANŞET

Havaalanı projesi köylüleri ayağa kaldırdı

Antalya- Antalya’da yapılması planlanan üçüncü havaalanı projesiyle ilgili Kaş’ın Pınarbaşı ve Çukurbağ köyleri arasındaki bölgeye yapılacağı öne sürülen havaalanı projesine karşı köy halkı ve bölgedeki turizm işletmecileri toplanarak projeyi protesto etti.

Antalya’nın batısında yapılması planlanan üçüncü havaalanı projesi bölge halkını ve işletmeleri ayağa kaldırdı. AKP’li milletvekilleri ve yerel siyasetçilerin seçim vaatleri arasında olan ve adının “Caretta Caretta Havaalanı” olacağı belirtilen havaalanı projesi Pınarbaşı ve Çukurbağ köyleri tarafından protesto edildi.

Pınarbaşı Köyü’nün eski muhtarı Yusuf Acar, Pınarbaşı ve Çukurbağ köy halkının ve bölgedeki turizm işletmelerinin de projeyi istemediklerini, bölgenin doğal sit alanı olduğunu ve havaalanı pisti için dağın 70 metrelik kısmının tranşlanacağını söyledi. Aynı zamanda köyün yok olacağını kaydeden Acar, “Buraya havaalanı yapılırsa bizim köyümüzü kaldırırlar. Biz köyümüzden memnunuz. Burada suyumuz var, yiyeceğimiz kadar sebzemizi üretiyoruz. Buradan başka gidecek bir yerimiz yok” diye konuştu.

Kaş-Kalkan Patara Otelciler Birliği Sözcüsü Aslan Çöl havaalanını kitle turizmi demek olduğu söyledi. Çöl, AVM, otoyol ve betonlaşmayı gibi doğayı katledecek unsurları beraberinde getirdiğini kaydetti. Aynı zamanda bölge halkına ait olan aile işletmelerinde sonu olacağını ifade ederek, “Buradaki turizm modeli küçük işletmelerin üzerinde ve kültürel etkileşimle yürüyor. Biz misafirlerimize sunduğumuz peynirimizi, domatesimizi, meyvemizi pazardan, doğrudan üreticiden alıyoruz. Bizim oda artı kahvaltı için aldığımız birim ücretini kitle turizmi işletmeleri, oda, kahvaltı, akşam yemeği ve her şey dahil sistemi için alıyor. Buradaki aile işletmelerinin onlarla rekabet etme şansı yok” dedi.

Kaynak: Yusuf Yavuz

Benzer Yazılar