DOĞA KENT SOKAK

Yaban hayatı geliştirme sahasında keçi katliamı yapıldı

Antalya – Antalya’nın Finike ilçesinde bulunan Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde kaçak av sonucu biri hamile üç yaban keçisi katledildi. 

Yusuf Yavuz’un haberine göre, çok sayıda yaban keçisinin yaşam alanı olan; Finike’nin kuzeyinde bulunan Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda hayvanlar katledildi. Sabah saatlerinde bölgeden 9 el silah sesi duyulması üzerine harekete geçen Finike Doğa Koruma ve Milli Park Şefliği ekipleri, silah sesinin geldiği noktaya ulaştıklarında kaçak avcı vahşetiyle karşılaştılar. Kaçak avcılar tarafından vurularak öldürülen üç yaban keçisinin birinin hamile olduğu belirlendi. Olayla ilgili 5 kişiye 71 bin 735 lira idari para cezası uygulanırken, 4 av tüfeğine ise el konuldu.

BİRİ HAMİLE ÜÇ YABAN KEÇİSİNİ KATLEDİLDİ

Alanda vahşice öldürülen biri hamile iki yaban keçisi bulan ekipler, yapılan araştırmada ayrıca 4 yaşında olduğu tespit edilen bir erkek yaban keçisinin öldürüldüğünü tespit etti. Öldürülen yaban keçilerinden birinin de 1,5 yaşında olduğu tespit edildi.

10629698_846862215439248_6731758189795850334_n

ZANLILARA PARA CEZASI
Olay yerindeki incelemelerini sürdüren Doğa Koruma ve Milli Park Şefliği ekipleri, öldürülen yaban keçilerinin yanında, sırt çantaları, mont, çakı ve çuval gibi eşyaların yanı sıra çok sayıda poşet ele geçirdi. Kumluca Jandarma Komutanlığı, Milli Park ekibinin verdiği bilgilerden yola çıkarak 5 kişiden oluşan kaçak avcıları yakaladı. Jandarmadaki ifadelerinde suçlarını itiraf eden kaçak avcılar, öldürülen yaban keçilerinin dışında bir keçiyi de yaraladıklarını, yaralı hayvanı ararken koruma ekiplerini görünce olay yerinden kaçtıklarını ifade ettiler. Haklarında yasal işlem yapılan kaçak avcılara, toplam 71 bin 735 lira idari para cezası uygulanırken, avcılıkta kullanılması yasak olan 4 av tüfeğine de el konulduğu öğrenildi.

Benzer Yazılar