KADIN KENT POLİTİKA SOKAK TOPLUMSAL CİNSİYET YAŞAM

Kadınlar katliamlara karşı yaşamı savunmaya çağırıyor

Antalya Sokakları – Antalya Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bugün BES Antalya Şubesinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Antalya Kadın Platformu bugün “Savaşa, Güvencesizliğe, Sömürüye, Şiddete ve Gericiliğe Karşı yürüyoruz” şiarıyla 8 Mart’ta tüm kadınları alanlara çağırdı. BES Antalya Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Platform sözcüsü Duygu Yeşil savaşa karşı yaşam hakkını savunan kadınlar olarak herkesi alanlara çağırdı. Yeşil, “Emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin, içeride ve dışarıda sürdürdüğü savaşa karşı biz kadınlar yaşam hakkını savunuyoruz. Kadınlara müjde denilerek çıkarılan torba yasalar biz kadınları iş yaşamından kopararak eve gönderiyor” ifadelerinde bulundu.

ERKEK EGEMEN ZİHNİYETİN ÇÖZÜMÜ PEMBE TAKSİ
Yeşil, Erkek egemen zihniyetin son temsilcisi olan AKP’nin yürüttüğü savaş ve kadın düşmanlığı politikalarını eleştirdi. Diyanetin babanın öz kızına şehvet duyması normaldir açıklamasının taciz ve tecavüzlere davet çıkardığını söyledi. Sokaklarda tecavüzcü öğretmenler, babalar kocalar dolaşmaya devam ederken eril zihniyetin sorunu pembe taksilerle çözdüğünü kaydetti.

DEVLETİN KANLI POLİTİKALARINI KADIN BEDENİN SÖMÜRÜYOR
Kürt illerinde sürdürülen savaş politikalarının katliamlara sebebiyet verdiğini söyleyen Yeşil,”Erkek egemen zihniyetin son temsilcisi AKP, Sur’da Cizre’de İdil’de günler süren sokağa çıkma yasaklarıyla Kürt halkını katletmiş, vahşet bodrumlarında insanları diri diri yakmıştır. Bu savaş ortamında, 86 kadın devlet güçleri tarafından katledilmiş, işkence edilmiş, çıplak bedenleri teşhir edilmiştir” dedi.
AKP’nin kadın düşmanı politikaları ve söylemlerine karşı, cinselliğimize, cinsel yönelimlerimize karşı her türlü baskıyı reddediyoruz dedi. Yeşil, “Biz biliyoruz ki eşit, özgür bir yaşam mümkün 8 Mart’ta tüm kadınları alanlara çağırıyoruz” diye konuştu.

da

Benzer Yazılar