KÜLTÜR-SANAT MANŞET SAĞLIK SOKAK

Kanser hastalarından oluşan koro konser verdi

Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı bünyesinde oluşturulan Sanat Atölyesi’ndeki faaliyetler kapsamında, kanser hastalarının oluşturduğu koro mini konser verdi.

Antalya – Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı bünyesinde oluşturulan Sanat Atölyesi’ndeki faaliyetler kapsamında, kanser hastalarından koro kuruldu.

Onkoloji Bölümü’nde tedavisi tamamlanan kişilerin de yer aldığı koro,  Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde mini konser verdi. Şarkılara, hastanenin çeşitli bölümlerine tedavi için gelen vatandaşlar da eşlik etti. Konserin ardından, hastaların yaptığı resimler sergilendi.

Sanat Atölyesi Sosyal Proje Sorumlusu Doç. Dr. Hasan Mutlu, bilimin de sanat gibi zamanın bir adım önünde gitmek zorunda olduğunu belirterek, “Bu projeyle zamanın bir adım önünden gidiyoruz. Hastalara sadece tıbbi tedavi değil sanatsal yönden de tedavi yapıyoruz.” dedi. Sanatın hastalar üzerindeki olumlu etkisine değinen Mutlu, “Sanatla meşgul olan hastaların tedaviye uyumu daha iyi oluyor. Tedavi süreci sıkıntılı bir süreç olmaktan çıkıyor.” diye konuştu.

Benzer Yazılar