KADIN MANŞET SOKAK TOPLUMSAL CİNSİYET

Katil erkek beraat istedi, mahkeme ömür boyu hapis cezası verdi

Antalya – Antalya’da seks işçiliğine zorladığı kadını katleden Ejder Bektaş’a ömür boyu hapis cezası verildi.

Antalya’da seks işçiliğine zorladığı kadını katleden Ejder Bektaş, ömür boyu hapse mahkum edildi. Mahkeme verilen cezada hiçbir indirim yapmadı.

Ejder Bektaş tarafından katledilen kadın, 2012 yılı 10 Mayıs gecesi cep telefonundan polisi aradı. ‘Yetişin Ejder Bektaş beni öldürecek’ diye çığlık attıktan sonra telefonu kapanan kadından bir daha haber alınamadı. Bir süre sonra Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı’na yapılan ihbar üzerine Duacı Köyü Kındıra Mevkii’ndeki ormanlık alanda, çıplak bir kadın cesedi bulundu. Cesedin, kendisinden haber alınamayan F.A’ya ait olduğu belirlendi.

ŞİDDET UYGULADIĞI İÇİN ADLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞ
Katledilen kadının cep telefonunun cinayetten bir gün sonra Ejder Bektaş tarafından kullanıldığı belirlendi. Ayrıca cesedin bulunduğu ormanlık alandaki çantada Ejder Bektaş’ın parmak izi tespit edildi. Soruşturmada, Ejder Bektaş’ın F.A’yı seks işçiliğine zorladığı, karşı çıktığında ise şiddet uyguladığı, bu konuda adli işlemlerin yapıldığı ortaya çıktı. Ejder Bektaş hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

DURUŞMA GÜNÜ ERKENE ALINDI
Başka bir suçtan tutuklu Ejder Bektaş’ın 9 Aralık 2015 tarihinde tahliye olacağı öğrenilince, 20 Ocak 2016 tarihine verilen ilk duruşma günü erkene çekildi. 7 Aralık 2015’te yapılan ilk duruşmada cinayetten tutuklanmasına karar verilen Ejder Bektaş, suçlamaları kabul etmedi. F.A’yı seks işçiliğine zorladığı ancak katletmediğini iddia eden Ejder Bektaş, beraatını talep etti.

KATİL ERKEĞE ÜÇ SUÇTAN CEZA
Mahkemenin üçüncü duruşmasında, elde edilen deliller ve tanıkların anlatımlarına göre sanığın bu suçu işlediğine kanaat getirildi. Mahkeme sanığı F.A’yı kasten öldürmekten ömür boyu hapse mahkum etti. F.A’nın öldürülürken polisi aradığı cep telefonunun sim kartını cinayetten sonra çıkartıp, telefona kendi sim kartını takarak kullandığı saptanan Ejder Bektaş, hırsızlık suçundan da 3 yıl hapse mahkum edildi. Sanığı F.A’yı seks işçiliğine zorladığı için de 3 yıl hapse mahkum eden mahkeme, verilen cezalarda hiçbir indirim yapmadı.

ANNE: TEHDİT EDİLDİK
F.A’nın annesi C.A., mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğunu söyledi. Yıllarca kızının katilinin cezalandırılması için beklediğini anlatan anne, kızının Ejder Bektaş tarafından seks işçiliğine zorlandığını, kabul etmeyince şiddet gördüğünü aktardı. Bu durumu karakola taşınmasının ardından öğrenen anne katilin, kızını ve torununu öldürmekle tehdit ettiğini belirtti.

Benzer Yazılar