DOĞA MANŞET SOKAK

Köpekleriyle kedileri öldüren adama 2,5 ay hapis cezası

Antalya – Antalya’da 2 av köpeğine sokak kedilerini öldürttüğü için yargılanan erkek, hayvanları tehlike yaratacak şekilde serbest bıraktığı gerekçesiyle 2,5 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Geçen yıl temmuz ayında Muratpaşa İlçesi’ndeki Falez 2 Parkı’nda yanındaki 2 av köpeğini serbest bırakarak onlarca sokak kedisinin ölümüne neden olan M.K., hayvanseverlerin tepkisiyle karşılaştı. Hayvanseverler, bu olay üzerine parkta köpek nöbeti tutmaya başladı. Konunun polise intikalinin ardından zabıta ekipleri de ihbar üzerine iki köpeğe el koydu.

M.K. hakkında açılan davanın bugünkü karar duruşmasına birçok hayvansever katıldı. Mahkeme hayvanları tehlike yaratacak şekilde serbest bıraktığı gerekçesiyle sanık M.K.’ya 3 ay hapis cezası verdi. 6’da 1’i oranında indirim yapılması üzerine 2 ay 15 güne inen hapis cezası, adli para cezasına çevrilmedi. Sanığın daha önce farklı suçlardan aldığı ve ertelenen 2 ay 27 gün ve 3 ay 10 gün hapis cezalarının da olması üzerine son verilen 2 ay 15 gün hapis cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verildi.

Yargıtay’ın sanığa verilen cezayı onamasının ardından M.K.’nın tutuklanacağını belirten hayvansever  Hediye Gündüz, “Cezadan son derece memnunuz. Tabi bu öldürdüğü kedilerin karşılığı sayılmaz ama artık kimse istediği gibi parklarda kedi köpek öldüremeyecek. Biz 24 saat nöbet tuttuk kedileri öldürtmesin diye. Bu parkta kedilerin kısmi de olsa can güvenliği var. Spor yapan, bisiklete binen insanların can güvenliği olacak. Ne mutlu bize ki hayvansever kanunlar olduğu için. Bu karar emsal teşkil edecektir, çok önemlidir” diye konuştu.

Benzer Yazılar