EMEK KENT MANŞET SOKAK YAŞAM

Serbest bölgedeki yat firması 5 aydır işçileri sömürüyor

Antalya- Antalya Serbest Bölgede faaliyet gösteren yabancı sermayeli Sunrise Yachting Yatçılık isimli şirkette çalışan işçilere 5 aydır ücret ödenmiyor.

Sunrise Yachting Yatçılık isimli şirkette çalışan bir işçi, önce çalışan 180 personele ücretlerinin ödenmediğini, daha sonra ise çalışan işçiler ve beyaz yakalı personelin ücretli izne çıkartıldığını söyledi. İşçi geçen beş ay içerisinde işçilere bir çok kez paralarının ödeneceği ve kimsenin hakkının kaybolmayacağına dair sözlü garanti verildiğini dile getirdi.

Şirkette çalışan bir başka işçi ise, patronun işçileri tersaneye çağırarak bilgilendirme toplantısı yaptığını belirterek şunları aktardı: “Yaptığı açıklamada şu anda işçilere olan borcunu ödeyemeyeceğini, şayet işten ayrılmak isteyen olursa onların çıkışlarını verebileceğini, değilse işçilerin beklemesini ve şirkete finans ve yeni bir ortak bulunca işlerin yeniden başlayacağını ve borcunu ödeyeceğini anlattı.”

Emeklerinin karşılığını 5 aydır alamayan işçiler öfkeli. Antalya’nın işsizliğin en çok olduğu şehirlerden biri olduğunu söyleyen bir işçi, ” 5 aydır ücret alamıyorum. Her yere borcum var. Kredi kartım ödeyemediğim borcumdan dolayı iptal edildi. Patron her şey düzelecek diyor, bu lafı bize 5 aydır söylüyor ve hiçbir şey düzelmiyor. Bu güne kadar paranızı vereceğim işten ayrılmayın diyen patron, bu gün isteyen ayrılabilir diyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tüm arkadaşlar mağdur ve zor durumda. Antalya şu an zaten işsizliğin zirve yaptığı bir şehir. Rusya ile olan sorunlar ve Suriye sorunu şehri ekonomik olarak etkiledi ve bir yığın işsiz varken, bizde 180 kişi olarak yeni işsizler ordusuna katıldık. Bu durumda ne yapacağız açıkçası ben de bilmiyorum” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel Gazetesi

 

Benzer Yazılar