GENÇLİK KENT MANŞET SOKAK

Ulaşımda kameralı sistem hamlesi nelere “iyi gelecek”

Antalya Sokakları – Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldığı bir etkinlikte gelen soruları yanıtladı. Toplu ulaşımda kart sorunuyla ilgili soru gelmesi üzerine toplu ulaşım araçlarına kamera sistemi geleceğini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldığı bir etkinlikte gelen soruları yanıtladı. Toplu ulaşımda kart sorunuyla ilgili soru gelmesi üzerine, toplu ulaşım araçlarına kamera sistemi geleceğini açıkladı. Sonu gelmeyen ulaşım sorunlarını çözmede eksik kalan Büyükşehir Belediyesi’nin, kameralı sistem hamlesi Antalyalı için yeni bir şey ifade etse de, otobüslerdeki hijyen sorunu, araçların eski olması ve sefer saatlerinin denetimsizliği gibi sorunlar varlığını koruyor.

DİĞER SORUNLAR NE OLACAK?
Akıllı kart sistemindeki en önemli hususun araçların kamera sistemiyle takip edilmesi olduğunu belirten Türel, Özgecan Aslan’ın katledilmesini toplu ulaşımda kameralı sistem olmayışıyla gerekçelendirdi. “Mersin’de kamera sistemli bir toplu ulaşım olsaydı Özgecan kardeşimiz bugün aramızdaydı” diyen Türel, bu sözleriyle sistematik erkek cinayetlerinin, toplu ulaşımdaki kamera ile önlenebilecek olduğunu ileri sürdü.

BİRBİRİYLE YARIŞAN OTOBÜSLER İÇİN DÜZENLEME YOK
Türel’in ulaşımda kamera sistemi hamlesi Antalyalı için yeni bir uygulama olsa da, Antalya ulaşımında hala varlığını koruyan sorunlar mevcut. Sefer saatlerindeki belirsizlik ve düzensizlik, otobüslerin eski olması ve hijyenik olmamasıyla ilgili sorunlar hakkında herhangi bir düzenleme yapılmazken, yolcuların her gün birbirleriyle yarışan otobüslerde atlattıkları kazalara, stresli yolculuklara ilişkin belediyenin çözüm noktasında herhangi bir girişimi yok.

ya/pi

Benzer Yazılar