KADIN MANŞET POLİTİKA SOKAK YAŞAM

Üniversiteli kadınlardan 8 Mart kutlaması

Antalya Sokakları- Kadın emeğine, bedenine ve kimliğine dokunma sloganıyla Akdeniz Üniversiteli kadın öğrenciler ÖGB, polis engeli ve ülkücü grubun tacizine rağmen  8 Mart Dünya Kadınlar günününü kampüste kutladı.

Akdeniz Üniversitesi Merkezi Yemekhane önünde toplanan kadın öğrenciler, ‘AKP elini bedenimden çek’, ‘cinsiyetçi eğitim istemiyoruz’ sloganlarıyla Olbia Çarşısı’na yürüdü. ÖGB taciziyle etkinliklerine şarkılarla devam eden kadın öğrenciler, tacize, tecavüze ve şiddete karşı sessiz kalmacaklarını belirtti. 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamaları devam ederken ülkücü bir grup öğrenci ve onlarca çevik kuvvet kadınların bulunduğu alana girerek etkinliği provoke etmeye çalıştı. Kadınların alandan çekilmeyip sloganlarını daha yüksek seslerle atması üzerine çevik destekli öğrenci grubu geri çekilmek zorunda kaldı.

Üniversiteli kadınların 8 Mart yürüyüşüÜniversiteli kadınlardan 8 Mart kutlamasıHaber için: http://www.antalyasokaklari.com/2016/03/ulkuculer-8-mart-yuruyusunu-engellemeye-calisti/

Antalya Sokakları tarafından gönderildi 10 Mart 2016 Perşembe

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Büşra Çakıcı, AKP hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin binde 1400 artmasının tesadüf olmadığını dile getirirken, “Diyanet fetvalarıyla meşrulaştırılan her gün beş kadın öldürülürken, iyi hal haksız tahrik, pişmanlık gibi ceza indirimlerinin uygulanıyor olması; kadın cinayetlerinin politik olduğunun kanıtıdır” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Selim Dilmen’in, bir kadın öğrenciyi taciz etmesi üzerine tacizci erkeği teşhir eden kadınlar hakkında soruşturma açılmasına da değinen Çakıcı, “Teşhir eylemini gerçekleştiren kadınlara önce rektörlük tarafından soruşturma açılmış ve bir kadın arkadaşımız uzaklaştırma cezası almıştı. Kadınlar evde, okulda, dolmuşta, sokakta her yerde taciz ve tecavüz tehdidi altında yaşıyor” dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar etkinliklerine şiirler, tiyatrolar, türküler ve halaylarla devam etti.

 

da-da*

 

Benzer Yazılar