EMEK MANŞET SOKAK

1 Mayıs’ta emek, barış ve mücadele için alanlara çağrı yapıldı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ve 1 Mayıs tertip komitesi, 1 Mayıs Pazar günü emek, barış, demokrasi ve mücadele için alanlarda olma çağrısı yaptı.

Antalya Sokakları – Emek ve Demokrasi Güçleri ve 1 Mayıs tertip komitesi yürütmesi bugün DİSK Genel- İş binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamada 1 Mayıs’ ta  emek, barış ve kardeşlik için sokağa çıkma çağrısı yapıldı.

1 Mayıs  tertip komitesi adına basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar ,”Biz bu ülkenin onurlu insanları, 1 Mayıs Birlik-Mücadele ve Dayanışma Gününe hazırlanıyoruz. 10 Ekim Ankara katliamı ile tırmanan baskı, sindirme ve susturma hamlelerine, savaş örtüsü altında köleleştirilmeye, güvencesizliğe, doğanın sermayeye teslim edilmesine, adım adım kurumsallaşmakta olan faşizme karşı 1 Mayıs’ta söyleyecek sözümüz, büyütecek umudumuz var” dedi.

IMG_1021 Açıklamada, ülkedeki baskı ve savaş ortamına, işsizliğe, güvencesizliğe, basın ve ifade özgürlüğüne vurgu yapılarak, “Savaşlara, hayır demek için, barış ve kardeşlik için 1 Mayıs’ta alanlarda buluşuyoruz” ifadelerine yer verildi. 1 Mayıs’ın “birlik ve mücadele” anlamı taşıdığını belirten Aybar, “Biz emek ve meslek örgütleri olarak, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs’ta kol kola, omuz omuza olmamız gerektiğini ifade ediyoruz. Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz” dedi.

1 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te Aydın Kanza’ya toplanma çağrısı yapıldı. Aydın Kanza Parkı’ndan başlayacak olan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapılacağı duyuruldu.

 

 

Benzer Yazılar