ÇOCUK MANŞET POLİTİKA SOKAK

23 Nisan’da çocuklardan kutlamalı protesto

Çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma töreninde taşıdıkları dövizlerle iptalleri protesto etti.

Antalya – Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Semih Esen, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı meydandaki çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninin ardından CHP İl Başkanı Esen, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında AKP”nin her yıl yeni bir bahaneyle ulusal bayramların milletçe kutlanmasının önüne geçtiğini iddia etti. Ancak, iktidarın ‘şatafatlı açılışları, gürültülü törenleri ve çalgılı çengili düğünleri’ iptal etmeyi aklına dahi getirmediğini söyleyen Esen, “Bayramlar iktidarın değil milletindir. Milli bayramlarımız zil takıp oynama günleri değildir. AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği bugünkü vahim tablo, milli bayramlarımızın iptal edilmesini değil bilakis daha büyük bir şevk ve coşkuyla kutlanmasını zorunlu kılmaktadır” diye konuştu.

Törene katılan çocuklar, üzerlerinde; “23 Nisan’ı kutlayacağım bana ne”, “23 Nisan’a anamı da aldım geldim”, “Cumhuriyetin çocuklarına yasak işlemez” yazılı dövizler taşıyarak durumu protesto etti.

Kaynak: Zete

 

Benzer Yazılar