MANŞET SOKAK

Ankara Katliamı 6. ayında anıldı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın 6. ayında anma düzenledi.

Antalya Sokakları – Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim Ankara Katliamı’nın 6. ayında anma düzenlendi. Attalos Meydanı’nda yapılan anma katliamda yitirilenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından kitle adına basın metnini KESK dönem sözcüsü Mustafa Ayar okudu.

IMG_0643“10 Ekim‘de Ankara’ya Türkiye’nin dört bir yanından; Emek, Barış, Demokrasi diye haykırmak için; İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, ezilenlerin, sömürülenlerin sesini duyurmak için; Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için; Her türlü baskı, şiddet ve zorbalığa karşı özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak; Çatışmadan, ölümden medet umanlara, ülkeyi kan gölüne çevirenlere “Dur” demek için gitmiştik” diyen Mustafa Ayar katliamın faillerinin bulunması için davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

10 Ekim Ankara Katliamı’ndan sonra yaşanan katliamlara ve çocuk istismarlarına “Ülkemiz AKP ve saray sayesinde katliamlar ülkesine dönüşmüştür. Ülkemizde ardı ardına bombalar patlatılıyor, iş cinayetleri, kadın cinayetleri katlanarak artıyor, çocuklarımız kaçak denetimsiz şekilde çalışan vakıf yurtlarında istismara uğruyor” şeklinde konuşan Mustafa Ayar, faillerin hala cezalandırılmamış olduğunu hatırlattı.

Ankara Katliamı’nı kınadığı gerekçesiyle işinden atılan kamu emekçisi Güven Türkay için destek açıklaması da yapan Mustafa Ayar “Haklı ve meşru mücadelemizde katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” diyerek açıklamayı noktaladı.

Basın açıklamasının ardından Ekmek ve Gül Kadın Tiyatro Topluluğu katliamı konu alan bir sokak oyunu sergiledi. Gösterim ardından anma sona erdi.

ya/pi

Fotoğraf: Yasemin Aydemir

Benzer Yazılar