EMEK MANŞET SOKAK

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs çağrısı

DİSK-KESK VE TMMOB un çağrısı ile bir araya gelen Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Attalos Meydanı’nda 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaparak, 1 Mayıs bildirisi dağıttılar.

Antalya – Basın metnini KESK dönem sözcüsü Mustafa Ayar okudu. Emek, Barış, Demokrasi için sömürüye, yoksulluğa ve Faşizme karşı 1 Mayıs’ta alanlardayız diyen Ayar, halkı 1 Mayıs’ta yapılacak mitinge katılmaya çağırdı.

Ayar açıklamasının devamında ’’Ülke tarihinin emeğe dönük en büyük saldırısını yaşıyoruz. Neoliberal politikaların sadık uygulayıcısı AKP iktidarının, ülkemizde işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarına saldırılar durmaksızın sürüyor. Kiralık işçi yasası, kıdem tazminatı, iş güvencesi, taşeron uygulaması, kamu emekçilerinin iş güvencesinden yoksun bırakılmak istenmesi içinde olduğumuz dönemin sıcak saldırı gündemleridir. Ekonomik, siyasi, ideolojik saldırılarla emekçileri bunaltan AKP rejimi, baskı ve korkuyla toplumu sindirmekte, emekçileri her yönden kuşatmaktadır. Baskı ve korkunun, hukuksuzluğun, yoksullaşmanın, güvensizliğin egemen olduğu bu atmosferde AKP rejimi, ‘’Yeni Türkiye’’, ‘’ileri Demokrasi’’ demogojisiyle fiilen uyguladığı Diktatörlüğe yasal bir çerçeveye oturtmak için yeni anayasal hesapları yapmaktadır. Sadece Erdoğanın kunuşa bildiği, emekçilerin, gençlerin, kadınların,gazetecilerin ve akademisyenlerin susturulduğu bir ülke yaratılmak isteniyor’’dedi.

Basın açıklamasının ardından halkı 1 Mayıs’a çağıran bildiriler dağıtıldı.

Kaynak: Evrensel

Benzer Yazılar