ÇOCUK MANŞET SOKAK

Birleşik Haziran Hareketi: “Ensar davasının takipçisi olacağız”

Karaman’da Ensar Vakfı, Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Menzuları ve Mensupları Derneği(KAİMDER) ile ilişkili evlerde en az 45 çocuğun cinsel istismara uğraması üzerine Birleşik Haziran Hareketi, vakfın Antalya şubesi önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Antalya – Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Karaman Ensar Vakfı’yla ilişkili yurt ve evlerde çocukların cinsel istismara uğraması üzerine, vakfın Antalya Şubesi önünde basın açıklaması yaparak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Ensar Vakfı Antalya Şubesi önünde toplanan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ‘Tecavüzcü Ensar kapatılsın’, ‘Ensar’ı değil çocukları koruyun, ‘Karanlığa teslim olmayacağız’ sloganlarıyla vakfı protesto etti. Ardından kitle adına basın açıklamasını yapan Birleşik Haziran Hareketi Antalya Yürütme Kurulu Üyesi Fatma Kayaoğlu, AKP’nin kamusal eğitimi ortadan kaldırarak çocukları gerici vakıf, tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bıraktığının altını çizdi. Fatma Kayaoğlu, “Tümüyle denetim dışına çıkarılmış, kapalı yapılarda yürütülen bu tür yapılar içinde çocuklar korumasız; savunmasız bir anlamda esir alındı. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için Ensar başta olmak üzere tüm tarikat-cemaat okulları kapatılmalı, eğitim ve barınma hizmetleri kamusal hale getirilmelidir” diye konuştu.
Fatma Kayaoğlu, Haziran Hareketi olarak 20 Nisan’da görülecek davanın da takipçisi olduklarını belirterek, “Tüm Türkiye’den gelecek arkadaşlarımızla birlikte biz de 20 Nisan’da mahkeme önünde olacağız” dedi.

 

Benzer Yazılar