EMEK MANŞET SOKAK

Büro emekçisinin işten çıkarılmasına tepki

BES Yönetim Kurulu Üyesi Güven Türkay’ın, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım sonrasında işten çıkarıldığı belirtilerek TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü önünde protesto eylemi gerçekleşti.

BES Yönetim Kurulu Üyesi Güven Türkay’ın, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliam ile ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım sebebiyle, hakkında idari soruşturma açılarak işine son verildiği belirtildi. Güven Türkay’ın işten çıkarılmasını protesto etmek için BES’in çağrısıyla TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklama öncesinde BES Antalya Şubesi başkanı, KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mustafa Ayar açıklamalarda bulunarak, mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Basın açıklamasını okuyan BES Genel Başkanı Fikret Arslan, ” TÜİK’te  güvencesiz, kuralsız ve kölece çalışma koşullarında, iş güvencesi ve insanca bir yaşam mücadelesinde özverili çalışmaları ve mücadeleciliği öne çıkan yöneticimizin işten atılma gerekçesinin sosyal medya paylaşımı değil, TÜİK yöneticilerinin bu alandaki mücadelemizden duyduğu rahatsızlık olduğu açıktır” dedi.

“MÜCADELEMİZE YÜKSELEREK DEVAM EDECEĞİZ”
Baskı ve şiddet politikalarının devam ettiğini söyleyen Fikret Arslan, “Güven Türkay’ın dediği gibi arkadaşlarımızın, yurttaşlarımızın katledilmesinde zaafı bulunan devletin memuru olmaktan hicap duyuyoruz. AKP’yi,  Cumhurbaşkanını eleştirmek suç ise biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz . Gerek AKP’ye gerekse de TÜİK yöneticilerine mücadelemizi yükselterek daha fazla rahatsızlık vereceğimizi buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

13016444_1075793679147025_476233197_o

10 Ekim ve diğer katliamların önlenmesi mümkünken bu konuda gereğini yapmayanların bu katliamların failleri olduğunu söyleyen Fikret Arslan, tüm bunlar yaşanırken savaşa karşı barış, şovenizme karşı kardeşlik, faşizme karşı özgürlük, yoksulluğa karşı insan mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi.

“YA İSTİKRAR YA KAOS”
Ülkede ve bölgede yaşanan çatışma ve savaş, giderek tüm coğrafyaya yayılmakta, büyük şehirlerde patlayan bombalar ve olası eylemler, mülteci sorunu, ve yükselen şovenizmin  adım adım  ülkeyi bir iç savaşa doğru sürüklediği söylenirken toplumun karşısına’ ya istikrar ya kaos’ dayatması ile çıktığı belirtilen AKP’nin , kutuplaştırma siyasetini devam ettirdiği vurgulandı.

BES Genel Başkanı Fikret Arslan’ın açıklamayı okumasının ardından KESK Genel Merkez Yöneticisi İlhan Yiğit yaptığı açıklamada “Eğer ortada bir suçlu varsa, bu suçlu katliamları örtmeye çalışanlardır” dedi. Hukuksuz süreçlere karşı fiili ve meşru zeminde mücadele edileceği kaydedilerek eylem sona erdi.

da*

 

Benzer Yazılar