EMEK MANŞET SOKAK

ÇGD Akdeniz Şubesi 21 yaşında

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, 21. kuruluş yıl dönümünde mesaj yayımladı. Açıklamada “ÇGD’li olmanın onuruyla; basın ve ifade özgürlüğünün önündeki her türlü dayatmaya, sansüre, baskılara, gözaltılara, tutuklamalara karşı mücadelemiz ve dayanışma ruhumuz sonsuza dek sürecektir” denildi.

Antalya – ÇGD Akdeniz Şubesi’nin 21. kuruluş yıl dönümünde sosyal medya hesabından mesaj yayımlandı. “Onurlu gazetecilik maratonunun üzerinden 21 yıl geçti” cümlesiyle başlayan metinde, basın özgürlüğü vurgusu yapıldı.

Açıklamada, “23 Şubat 1978 tarihinde Ankara’da “Rüzgarlı Sokak”ta Alaattin Orhan’larla başlayıp,Mahmut Tali Öngören’lerle, Mustafa Ekmekçi’lerle süren Ahmet Abakay’larla günümüze ulaşan ÇGD’nin 38 yıllık direngen yapısına Antalya’dan konulan 21 yıllık “gazetecilik harcının” adıdır, ÇGD Akdeniz Şubesi” ifadelerine yer verildi.

“21 yıllık süreci değerlendirdiğimizde uygulanan insanlık dışı politikalara biat etmeyenlerin düşman veya terörist ilan edilmesi, sansürler, baskılar, kuşatmalar, kayyumlar, gözaltılar, tutuklamalar, göz göre göre gelen katliamlar, insan hakları ihlalleri, Anayasa ihlalleri, hak ve hukuk tanımazlık, Dünya Basın Özgürlüğü Raporu’nda ülkemizin “özgür olmayan” ülkeler düzeyine inmesi; 14 yıllık AKP iktidarı ve saray yönetiminin gazeteciler başta olmak üzere, duyarlı tüm toplum kesimlerini ortaçağ karanlığına götürmek istediğinin en açık göstergesidir.

Onurlu geçmişimizde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ÇGD’li olmanın onuruyla ;basın ve ifade özgürlüğünün önündeki her türlü dayatmaya, sansüre,baskılara,gözaltılara , tutuklamalara karşı mücadelemiz ve dayanışma ruhumuz sonsuza dek sürecektir” denildi.

Benzer Yazılar