KENT MANŞET SOKAK

CLK Adeniz’e bakanlıktan soruşturma

CLK Akdeniz’e aykırı fatura zamları ve uzun süre okunmayan sayaçlar ve daha birçok şey için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından üç soruşturma açıldığı, bunlardan birinin ihtarla sonuçlandığı ortaya çıktı.
Budak, “AKP’nin yanlış adımlarının, yanlış politikalarının tüm faturası halkımıza ödettiriliyor” dedi.

Antalya-Uzun süre okunmayan sayaçlar, kanuna aykırı zamlarla gündeme gelen CLK Akdeniz’e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından üç soruşturma açıldığı, bunlardan birinin ihtarla sonuçlandığı ortaya çıktı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın,  Finike’de uzun süre okunmayan elektrik sayaçlarının Ocak zammından sonra okunması ve CLK hakkındaki soruşturmaları içeren soru önergesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yanıtladı.
Fiyat veya birim bedel değişikliklerinin geçerli olduğu dönemde geçerli kılınmasının esas olduğunu kaydeden Albayrak, “Örneğin Aralık ve Ocak ayının her ikisine denk gelen tüketim dönemlerinde Aralık ayının tüketimi Aralık ayı birim bedelleri ile Ocak ayının tüketimi ise Ocak ayının birim bedelleri ile çarpılmakta ve ortalama birim bedeller oluşmaktadır. Uzun süreli okuma nedeniyle tüketicilere zamlı fiyatların yansıtılması mümkün değildir” diye konuştu.

CLK’YA ÜÇ SORUŞTURMA
Kısa ve uzun süreli okumalar ve hukuksuz aşırı zamlar nedeniyle şirketler hakkında yapılan şikâyetlerle ilgili denetim süreçlerinin işletildiğini kaydeden Albayrak,  CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile ilgili 3 soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Albayrak, “EPDK tarafından üç soruşturma yürütülmekte olup, bir tanesi ihtarla sonuçlandırılmış, iki tanesi ise halen devam etmektedir” dedi.

“SORUNLAR YUMAK HALİNE GELDİ”
Çetin Osman Budak, ise elektrik enerjisi alanındaki sorunların bir yumak haline geldiğini ve AKP’nin yanlış adım ve politikalarını faturasını halka ödettiğine vurgu yaptı.

Özelleştirme ile ise şikayetlerin bir türlü bitmediğini,  Tüketicilerin açtığı davalarda ise yargı sürecinin bitmediğini ve halkın mağdur edildiğinin altını çizdi.
Budak son olarak,” Finike’de uzun süre sayaçlar okunmuyor, zamdan hemen sonra faturalar gönderiliyor. Zamlı dönemin ayrı değerlendirileceği bildiriliyor.  Yurttaşlarımız faturalarını kontrol etmeli, konuyu mutlaka yargıya taşımalıdır.” dedi.
Kaynak: CHA

Benzer Yazılar