EĞİTİM SOKAK

Devrimci Öğretmen’ler kahvaltıda buluştu

Devrimci Öğretmen’ler kahvaltıda buluştu, eğitim sistemindeki gericileşme, cinsiyetçilik ve piyasalaşmaya karşı mücadele çağrısı yaptı

Antalya Sokakları – Antalya Devrimci Öğretmen kahvaltıda buluştu. Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisiyle birlikte, eğitimdeki gericileşme ve piyasalaşmaya karşı gelecek dönem mücadelesi çağrısı yapılan kahvaltıda, Eğitim- SEN içerisinde, çalışma yürütüp, eğitimdeki kadrolaşma ve baskı ortamına karşı birlik olma çağrısı yapıldı.

ersin şahinDevrimci Öğretmen adına konuşma yapan Ersin Şahin, “Bizler, gericiliğe karşı bilimselliği, faşizme karşı demokrasiyi, tek tipçiliğe ve ırkçılığa karşı birlikte yaşamı, eğitimin piyasalaştırılmasına karşı parasız eğitimi, eğitimin yobaz ve dincileştirilmesine karşı laik eğitimi savunuyor, Eğitim- SEN içerisinde faaliyet yürütüyoruz” dedi. Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi’nin de aktif öznesiyiz diyerek konuşmasına devam etti.

“GERİCİ, MEZHEPÇİ, CİNSİYETÇİ EĞİTİM SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ’
Halkevleri Antalya Eğitim Hakkı Meclisinin kuruluşu hakkında Çiğdem Altıntaş, “Barışı, kardeşliği, demokrasiyi, güzellikleri öğretelim dedikçe gerici, mezhepçi, piyasacı cinsiyetçi bir eğitim sistemi geliştirildi. Bununla mücadele etmek amacıyla Eğitim Hakkı Meclisi kuruldu” dedi.

IMG_0561Devrimci Öğretmen Yürütme Kurulu üyesi Betül Öztürk, yaptığı konuşmada dayanışma çağrısı yaptı. Betül Öztürk, “İktidarın hepimiz Ensar’ız dediği dönemde, evet hepiniz Ensar’sınız bizler de sizlerin karşısında Devrimci Öğretmenleriz” şeklinde konuştu. Bu toprakların başı dik, alnı ak öğretmenleri olarak, onların o baskısına karşı ilkelerimizden, değerlerimizden, eleştirel öğretmenler olmaktan vazgeçmeyeceğiz.

‘KAR MAKİNASI GÖREVİ ÜSTLENMELİYİZ’
“Yolların karla kaplanıp, dışarı çıkamadığımız dönemlerdeki o kar makinası görevini, halkın öğretmenlerinin, devrimci öğretmenlerin yeniden kar makinası görevini üstlenerek, o yolları bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız için açacağız.

“Sendikamızın, bu ülkenin öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve velilerinin ihtiyacı olan bilimsel eğitimin bayrağını en yukarı kaldıran sendika olarak yoluna devam edeceğine ve bunları aynı zamanda bizim omuzlayacağımıza olan inancımızla mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

Benzer Yazılar