EĞİTİM SOKAK

EĞİTİM-SEN’den sürgün edilen öğretmene destek

EĞİTİM-SEN Antalya Şubesi, soruşturma açılan sonrasında Duacı Köyü Eczacılar Ortaokulu’na sürgün edilen öğretmen Şadan Karakaya için Aslanlar Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı.

Antalya – EĞİTİM-SEN Antalya Şubesi, soruşturma açılan sonrasında Duacı Köyü Eczacılar Ortaokulu’na sürgün edilen Teknoloji ve Tasarım öğretmeni  Şadan Karakaya için  Aslanlar Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı.
Okul yönetiminin üstlerine yaranmak için okuldaki sorunları gizlediğini söyleyen EĞİTİM-SEN Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Şu an önünde toplandığımız bu okulda öğrencilerin öğretmenlere yönelik küfür ve hakaretlerine göz yumulmuş, öğretmenler tarafından yapılan sözlü ve yazılı şikayetler sümen altı edilerek, öğrenciye disiplin işlemi yapılmamıştır. Bununla da kalınmamış asılsız dayak ve suçlamalarla işyeri temsilcimiz olan öğretmenimiz hakkında soruşturma açılmıştır. Soruşturma sonunda da kendisi Duacı Köyü Eczacılar Ortaokulu’na gönderilmiştir” diye konuştu.
4 yıldır görev yaptığı okulda birçok başıboşluğa göz yumulduğuna dikkat çeken öğretmen Şadan Karakaya ise “Olay günü daha sonra rahatsız olduğunu öğrendiğim öğrencim, sınıf içinde bana küfretti. Ben de yakasına yapıştım. Daha sonra öğrencim sınıftan çıktı. Ancak öğrenciyi rencide edecek bir olay yaşanmadı. Daha sonra öğrenciyi kameraların kayıtta olmadığı bir yere götürdüğüm ve darp ettiğim iftirası atıldı. Yapılanların tamamen kasıtlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Benzer Yazılar