DOĞA MANŞET SAĞLIK SOKAK

‘Falezlere karşı işlenen suçu vicdanen de hukuken de kabul edemeyiz’

Antalya’da birinci derece doğal sit alanı olan falezlerin üzerinde betonlaşmaya göz yumulduğusçylenerek, Antalya 1. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya – A Platformu (Antalya Burdur, Isparta Denizli Kaş) Sözcüsü Hediye Gündüz tarafından yapılan suç duyurusunda, sorumluların görevi ihmal suçu işlediği söylenildi. Gündüz, falezlere karşı işlenen suçu vicdanen de hukuken de kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çizdi. Doğa severler olarak bundan çok rahatsız olduklarını anlatan Gündüz, ‘Türkiye’de eğer hukuk varsa, doğamızı korumak için harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz”dedi.

Suç duyurusunda, birinci derece Sit alanı olan Antalya’nın falezlerinin korunması için koruma kurullarının denetim yapmakla mükellef olduğu belirtildi. Kurulun falezlerdeki bu tahribatı engellemediğini dile getiren Hediye Gündüz, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin de bu tahribata göz yumduğunu aktardı. Sorumluların görevi ihmal suçundan cezalandırılmasını isteyen Gündüz, başvuru dilekçesine tahribatla ilgili fotoğrafları da ekledi.

Suç duyurusunda, Antalya’nın falezleri üzerine beton dökülerek plajlar yapıldığı, yeşil alana da büfeler inşa edildiği kaydedildi. Örnek olarak da Bambus Plajı, Barut Otel Plajı ve falezlerin üzerindeki yeşil alandaki eski mezbaha bölgesindeki bir büfe ile yıkılan aquaparkta bir derneğe tahsis edilen eski elektrik trafosu binası gösterildi.

Benzer Yazılar