GENÇLİK MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Gazetecilik öğrencilerinden Feyyaz İmrak için eylem

Tutuklu gazeteci Feyyaz İmrak için İletişim Fakültesi öğrencileri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Sokakları- Tutuklu gazeteci Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve DİHA Antalya muhabiri Feyyaz İmrak için bugün İletişim Fakültesi öğrencileri basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Helin Yıldırım, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye’nin 2015 yılında 180 ülke arasında 149. sırada yer aldığını belirtti. Yıldırım, ifade ve düşünce özgürlüğünün anayasa ile korunmadığı bir ülkede basın emekçilerinin işlerini yapamadıklarının altını çizerek “Basın çalışanları mesleklerini yapamadıkları gibi, kişi haklarının gasp edilmesi ve en temel hakları olan yaşama hakları da ciddi risk altındadır” dedi.

‘GAZETECİLİK YAPMAK SUÇ UNSURU’
Dünya’da en çok gazetecinin Türkiye’de tutsak olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Antalya DİHA muhabiri Feyyaz İmrak 4 günlük gözaltı sürecinin ardından 15 Şubat tarihinde eylemlere gazeteci olarak değil, eylemci olarak katıldığı iddia edilerek tutuklandı” ifadelerinde bulundu.

Gazeteci olmasına rağmen savcının Feyyaz İmrak’ın görüntü almasını suç unsuru olarak görmesini eleştiren Yıldırım, “Gazetecilerin elinde kamera olması bile artık suç unsuru olarak görülüp iddianamelere ekleniyor” şeklinde konuştu.

‘TUTUKLU GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK’
Akdeniz Üniversitesi’nde 40′ a yakın öğrencinin tutuklu olduğunu kaydeden Yıldırım, bir diğer tutuklu öğrenci olan Adnan Özkaçmaz’ın da Gazetecilik öğrencisi olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “Biz’ler gazetecilik öğrencileri olarak, gazetecilikle ya da dile getirdikleri görüşlerle ilgili tutuklu bulunan bütün gazetecilerin özgür bırakılmasını istiyoruz” dedi.

“ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ”
Basın açıklamasının ardından Feyyaz İmrak’ın hapishaneden gönderdiği mektup okundu.
İmrak mektubunda, “Bizler özgür basın çalışanları olarak, Uğur Mumcu, Sabahattin Ali, Metin Göktepe, Apé Musa, Hrant Dink’in izinde, içeride dışarıda nerede olursa olsun hakikati savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bütün tutuklu gazeteci, akademisyen, öğrenci ve demokrasi tutsaklarını yürekten selamlıyorum. Gün dayanışma ve mücadeleyi büyütme günüdür” ifadelerine yer verdi.

da-sk/pi

 

 

 

Benzer Yazılar