MANŞET SOKAK

Genel-İş Antalya Şubesi: ‘Taşeron Cumhuriyeti çökecektir’

DİSK’e bağlı Genel-İş Antalya Şubesi, Antalya Üniversitesi Hastanesi önünde taşeron işçilerin kadroya alınması için basın açıklaması gerçekleştirdi.

DİSK’e bağlı Genel-İş Antalya Şubesi, Antalya Üniversitesi Hastanesi önünde “Köle değil işçiyiz. Kiralık işçiliğe hayır” pankartı açarak yaptığı basın açıklamasında taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi.

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar açıklamasında ülkenin Cumhuriyet tarihi boyunca en karanlık günlerini yaşadığını belirterek bu kuşatmayı emekçilerin inancı ve mücadelesiyle kırılabileceğini söyledi. Kamuda yıllardır hukuksuz bir biçimde çalıştırıldıklarını dile getiren Aybar,  taşeron işçi olmalarına rağmen asıl işi yaptıklarını, yargıya taşındığını  ve mahkeme kararlarıyla bunun  belgelendiğini vurguladı.

‘BİZ EMEKÇİLERİN TALEBİ YARGI KARARLARINA UYULMASIDIR’

Ülkeyi yönetenlerin  mahkeme kararlarını yok saydığını,  mahkeme kararlarını ayrım yapmadan uygulaması gerekenlerin, seçimlerde bu durumu vaat haline getirdiğini belirten Aybar, ” Biz bu “böl – parçala – yönet “ oyununu kabul etmeyeceğiz. Elbette bu Taşeron Cumhuriyeti çökecektir. Mahkeme kararları nettir. Kamudaki taşeron şirket işçileri kamu işçisidir. Bu işçilerin verdiği hizmet kamu hizmetidir. Kamu hizmetinde iş süreklidir. Bizler bu hastanede de olduğu gibi sezonluk veya mevsimlik çalışmıyoruz. Sağlık hizmeti daimidir, süreklidir” ifadelerine yer verdi.

‘YENİ BİR UCUBE YARATILMAK İSTENİYOR’

Aybar “Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dediği açıklamasının devamında “Son günlerde hükümet tarafından yapılan açıklamalarla kamuoyunun ve bizlerin kafası karıştırılmak istenmektedir. Yeni bir ucube yaratılmak isteniyor. Burada bulunan arkadaşlarım gibi kamuda yıllardır çalışan taşeron emekçilerinin tüm kazanımlarından vazgeçmeleri, açtığı davaları geri çekmeleri zorunlu kılınıyor” dedi.

‘İŞÇİLER KÖLE GİBİ ALINIP SATILMAK İSTENİYOR ‘

Kıdem tazminatımız iş güvencelerini, gasp ettirmeyeceklerini söyleyen Aybar, ” Bu kadro yalanlarında hükümetin ve sermayenin  asıl amacı mahkeme karaları ile kesinleşmiş olan taşeron işçilerinin alacaklarından kurtulmak, biz taşeron işçilere haklarımızdan feragat etmemiz dayatılmaktadır. Kölelik sistemi; kiralık işçi bürolarını kabul etmiyoruz. Kimse bizden anamızın ak sütü gibi helal ekmeğimizden vazgeçmemizi beklemesin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel

Benzer Yazılar