MANŞET SAĞLIK SOKAK

Kaş’ta kanser hastalığı hakkında bilgilendirme etkinliği

Antalya Kaş Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile kansere dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi.

Antalya – Kaş Toplum Sağlığı Merkezi , Kaş Devlet Hastanesi ve Kasaba Muhtarlığı ile birlikte 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile kansere dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, kamuoyunun bu önemli halk sağlığı sorunu üzerine bir kez daha dikkatinin çekilmesi, kanser hakkında toplumun ilgisinin ve bilgisinin daha canlı ve diri tutulması konusunda toplum bilincinin oluşturulması amacıyla Kasaba Mahalle Meydanında stand açıldı.

Kanser hastalığında erken teşhisin önemini vurgulayan Kaş Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Doktor Mevlüt Emre Karaahmetli, “Erken tanı ve tedavi kanserli hastalarda önemli oranda iyileşme mümkün olabilmektedir. Halbuki bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle insanlar zamanında hekime başvurmamakta; böylece tanı gecikmekte, tedavi de güçleşmektedir” dedi
12939228_1071487392910987_1012491351_n
‘BUGÜN ÖNLEMİNİZİ ALIN, KANSER TARAMANIZI YAPTIRIN’
Kaş Atatürk İlkokulu ,Ortaokulu , Kaş Dirgenler İlkokulunda yapılan etkinlikte, hemşire Hayriye Yüksel tarafından seminer verildi. Sonrasında ise çocuklar tarafından tek tek patlatılan balonların üzerinde “Bilinçli ol, kanser balonunu patlat”, “Bugün önleminizi alın, kanser taramanızı yaptırın”, “Sağlıklı beslen, kanserden korun” gibi mesajlar yer aldı.

Etkinlik sürecinde Aile Sağlık Merkezlerinde Hemşire Hayriye Yüksel tarafından, kanserin önlenebilir, korunulabilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekmek için seminerler verildi.Kendi Kendine meme muayenesi öğretildi. Seminerlerin sonunda Çavdır Aile Sağlığı Merkezi doktoru Hatice Hatır Poyraz tarafından ise halkı bilinçlendirmek için “Kolon ,Meme ve Rahim Ağzı Kanseri Tarama” programı kapsamında seminer sonunda uygun olan vatandaşlara tarama yapıldı. Sonuçlar değerlendirilerek vatandaşlar bilgilendirildi.

Benzer Yazılar