ÇOCUK EĞİTİM GENÇLİK KÜLTÜR-SANAT MANŞET

Kaş’ta ‘Müzik Köyü’ Girişimi

Antalya Kaş’ta müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu ve yerel sanatçıların yardımıyla çocuklara yerel çalgıları çalmayı öğreterek ‘Müzik Köyü’ kurulması için çalışma başlatıldı.

Antalya-Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu’nun girişimiyle ‘Müzik Köyü’ kurulması için çalışma başlatıldı.
Müzik Köyü Projesi,  20 yıldır kullanılmayan eski Ulugöl İlkokulu Binası’nda yapılan toplantıda tanıtıldı.
Müzik Köyü Projesi hakkında bilgi veren müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, kayıt stüdyosu, bireysel ve toplu çalgı derslerinin verileceği müzik odaları kurulacağını aktardı. Dayıoğlu, “Yerel sanatçılar müzik köyüne gelerek, olanakları olmayan çocuklara, gençlere cura, sipsi, kaval, zurna, üç telli, dört telli, kabak kemane, ıklığ ve delbek gibi çalgıları, usta çırak ilişkileri içinde öğretecek” diye konuştu.
Çalgı yapımcılarının yerel çalgı üretimi yapacağını da kaydeden Emre Dayıoğlu, yerel sanatçıların müzik köyünde yerli ve yabancı turistlere konser vereceğini de ekledi. Çocuklara ve gençlere yerel müzik kültürünün öğretilebilmesi için maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.
 Emre Dayıoğlu’nun ilçe ilçe, il il dolaşarak ortaya çıkardığı halk müziğinin yerel sanatçılarının burada kendini göstereceğini vurgulayan Kaymakam Bayar, “Derlediği yerel müzikler, yerel sanatçılar burada hayat bulacak, köy çocuklarıyla buluşacak. Yeni sanatçılar yetişecek” diye konuştu. Sivil toplum kuruluşları da, projeye destek vereceklerini belirtti.

Benzer Yazılar