EMEK MANŞET SOKAK

KESK’ten Güven Türkay’ın işten atılmasına tepki

Mustafa Ayar, BES Antalya Şubesi Sekreteri Güven Türkay’ın, 10 Ekim katliamı hakkında yaptığı sosyal paylaşım nedeniyle işten çıkarılmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyerek, kınadı.

Antlaya-  KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Güven Türkay’ın, 10 Ekim katliamı hakkında yaptığı sosyal paylaşım nedeniyle işten çıkarılmasını kınadı. BES Antalya Şube binasında konu hakkında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ayar, Güven Türkay’ın sözlü talimatla işten çıkarıldığını ifade etti.

Mustafa Ayar,  TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü’nün çalışanı olan ve Yönetim Kurulu Üyesi Güven Türkay’ın ,10 Ekim’de Ankara’da Katliamı’na ilişkin sosyal medyada hesabından yaptığı paylaşımlar yüzünden sözlü olarak işinden atıldığını söyledi.

“SORUŞTURMA BİLE YAPMADAN İŞTEN ATTILAR”

Durumun tamamen hukuksuz ve Anayasaya aykırı olduğu belirten Ayar, “Kamuda kendileri gibi düşünmeyen,Tüm Kamu çalışanlarının sindirilmesi, susturulması ve  tasfiyesi amaçlanmaktadır” dedi.

TÜİK Bölge Müdürlüğüne seslenen Ayar:

Buradan TÜİK Antalya Bölge Müdürü’ne soruyoruz;Size bu sözlü talimatı hangi Malum şahıs vermiştir, TÜİK yöneticileri  ne zamandan bu yana sözlü talimatla  işlem yapmaktadır? Ülkemizdeki tüm yurttaşları ilgilendiren Enflasyon Rakamları, İşsizlik oranları  ve Benzeri istatistikleri sözlü talimatlar doğrultusunda mı yapılmaktadır. Sizi rahatsız eden şey; Güven arkadaşımız 4/C’li emekçilerin iş güvencesine kavuşması için on yıldır yürüttüğü çalışmalar mıdır, sendikamızın kurumunuzda neredeyse yetkili sendika konumuna gelmesi midir. Güven arkadaşımızın hakkında görevli olduğu işlerle ilgili bu güne kadar herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?

Bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacaklarını kaydeden Ayar, 14 Nisan Perşembe günü saat 13.00’de TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü önünde kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

http://www.antalyasokaklari.com/2016/04/katliami-kinayan-kamu-emekcisi-isinden-atildi/

Benzer Yazılar