GENÇLİK MANŞET ÖZEL HABER SOKAK

L tipinde öğrencilere şiddet sürüyor: Aileler harekete geçecek

Antalya L Tipi Hapishanesi’nde tutuklu öğrenciler üzerindeki yoğun baskı ve tecrit devam ederken, hapishane yönetiminin adli mahkumlar eliyle öğrencilere işkence ettiği ortaya çıktı.

Antalya Sokakları – Antalya L Tipi Hapishanesinde tutsak olan öğrenciler, Avukat Hakan Evcin’in aktarımına göre ağır koşulların düzeltilmesi ve uygulanan tecride son verilmesi için hapishane yönetimine dilekçe yazarak taleplerde bulunmuş, görüşme talep etmişti. Hapishane yönetimi tarafından bu durum görmezden gelinerek koşullarda şimdiye kadar bir düzenlemeye gidilmediği bildirildi.

Tutuklu bulunan öğrenciler, baskı ve tecridin son bulması, kötü koşulların giderilmesi için yazılan dilekçelerin dikkate alınmaması üzerine, koğuş kapılarını yumruklayıp slogan atarak eylem gerçekleştirdi.Yapılan eylem üzerine görüşme talebini kabul eden hapishane yönetimi, tutsakların talepleri üzerine çalışmalar başlatacağını belirtmesine rağmen baskı ve tecride devam edildiği belirtildi.

TUTSAK ÖĞRENCİLER HASTANEDE ŞİDDETE MARUZ KALDI
Tutsak öğrencilerin avukatının aktarımına göre, 7 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan açık görüş, hapishane yönetimi tarafından tutsakların hastaneye sevk edilmesiyle engellendi. Hastaneye sevk sırasında siyasi mahkumlarla adli mahkumların, ring araçlarında aynı hücreye konulması üzerine aynı bölümde kalma talebinde bulunun siyasi mahkumlar asker tarafından şiddete uğradı. Aynı gün içerisinde duruşmaları olan Mehmet Şeran, Deniz Yıldız ve Şeyhmus Çelik ring araçlarında, Ömer Yaşar, Fırat Göktepe, Ramazan Memiş, Rezan Cengiz ise hastanede şiddete maruz kaldı.

12966370_1698336377093647_1036407504_nTALEPLER KABUL EDİLMEZSE AİLELER ANTALYA’DA EYLEM YAPACAK
Hapishane yönetiminin açık görüşü engellemesi ve yaşanan işkencelerin ardından, tutsak aileleri hapishane yönetimiyle görüşmeye giderek talepleri tekrar bildirdi. Taleplerin kabul edilmemesi üzerine aileler, pazartesi günü tutsaklarla yapılacak telefon görüşmesinde bir ilerleme olmadığını öğrendikleri takdirde bulundukları şehirlerden Antalya’ya gelerek eylem yapacaklarını belirttiler.

ya-hy

Benzer Yazılar