EKONOMİ SOKAK

Rusya krizinin bedeli: 9 bin işsiz

Rusya krizinin Antalya ekonomisine zararının boyutları artarkan, 90 bin kişinin işsiz kaldığı öğrenildi.

Antalya – ATSO’nun kuruluşunun 134. yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Antalya ekonomisinin irtifa kaybettiğini kaydederek 9 bin kişinin işsiz kaldığını belirtti.

“BAZI SEKTÖRLER İÇİN FİNANSMAN DESTEĞİ GEREKLİ”
Etkilikte konulan ATSO Başkanı Davut Çetin,  Antalya ekonomisinin 2015 yılında irtifa kaybettiğini belirtti.  Bakanlar Kurulu’nun  Antalya’yı özel ele alması gerektiğini belirten Çetin, “Antalya’da turizmden ve tarımdan etkilenen sektörleri de kapsayan bir finansman desteğinin gerekli olduğunu ifade ettim. Vergi, sigorta, kredi borçlarının diğer ülkelerin yaptığı gibi ertelenmesini talep ettik” diye konuştu.

ANTALYA’DAKİ İŞSİZ KALAN İNSAN SAYISI 9 BİN
Antalya’da turizm sektöründe uçak desteği ve kira ertelemesi gibi desteklerin 150 milyon dolar civarında olduğunu ifade eden Çetin, “Oysa 30 milyar dolar döviz geliri sağlayan bir sektörden söz ediyoruz. Tarım sektörümüz hem ihracat hem de ürün geliri olarak kayıp yaşamaktadır.  Antalya’nın ve  Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatı yüzde 20 oranlarında düşmüştür. Domates, narenciye, elma, nar gibi ürünlerde bu yıl yine üretici kaybetti. Turizmde ise 2007’ye dönme riski ile karşı karşıyayız. Aralık’tan Ocak ayına kayıtlı çalışan sayımız 9 bin azaldı. Dolayısıyla bugün tekrar  Antalya olarak daha fazla destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Ajanslar

Benzer Yazılar