KADIN KÜLTÜR-SANAT MANŞET SOKAK

Alternatif Medya Günleri başlıyor

Toplumsal Hareketler ve Medya, Ekoloji Gazeteciliği, Medyada Cinsiyetçilik başlıklarının ele alınacağı Alternatif Medya Günleri 27 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Antalya – Alternatif medya mecralarını güçlendirmek, haberin egemen kurgusunu sorgulamak, sokaktan, direnişin içinden açığa çıkan alternatif medyanın yereldeki yansımalarına bakmak amacıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik Gazeteci Evi’nde yapılacak.

27 Mayıs Cuma günü, Alternatif Medya Derneği’nden Diyar Saraçoğlu ile ‘Toplumsal Hareketler ve Medya’ konusu ele alınacak, güncel pratikler ve direnişin içinden haber yapımı, haberin kurgusu, yöntem ve araçlar üzerine, atölye ve sunum gerçekleştirilecek.

28 Mayıs Cumartesi günü Gazeteci Yusuf Yavuz katılımıyla, Ekoloji Gazeteciliği tartışılacak. Her geçen gün talan edilen doğanın yıkımına farklı bir pencereden bakan, yaşamı savunan Ekoloji Gazeteciliği çerçevesinin detayları, ekoloji haberciliğinin önemi ele alınacak.

28 Mayıs’ın son oturumu ise Medyada Cinsiyetçilik olacak. Kadınların haberdeki temsilinin ele alınacağı bu oturumda, şiddet haberlerinin yazımı, kadın temsilinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, haber dilinin cinsiyetçi yansımaları üzerine forum ve atölye gerçekleştirilecek. Oturumunun ikinci yarısında LGBTİ haberleri üzerine konuşulacak. Ayrımcılık ve nefret söyleminin, medyanın cinsiyetçi tavrının ele alınacağı son oturum Antalya Sokakları ekibinden Demet Acar, Pelin İktüeren ve Yasemin Aydemir’in kolaylaştırıcılığı ile gerçekleştirilecek.

https://www.facebook.com/events/1625703754335523/

Benzer Yazılar