MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Antalya idam edilişlerinin 44. yılında Üç Fidan’ı andı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 44. yıl dönümünde hem üniversitede hem de kent meydanında anma etkinlikleri düzenlendi. Fikir Kulüpleri Federasyonu kampüste yürüyüş yapıp, idam edilen devrimcilerin anısına 3 fidan dikti. Akşam saatlerinde ise Attalos Meydanı Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla toplanan yüzlerce kişiyle doldu.

Antalya Sokakları – 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Antalya’da unutulmadı. Kampüste öğrenciler, kentte ise çeşitli parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla anma yapıldı.

İDAM EDİLEN DEVRİMCİLER ANISINDA FİDAN DİKİLDİ
Öğle saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Merkezi Yemekhane önünde toplanan FKF’liler Olbia önüne ‘Yobazlar kaybedecek, gençlik kazanacak. Deniz’ler gibi karanlığın üzerine yürüyoruz” yazılı pankart eşliğinde yürüdü. Olbia Rektörlük girişinde idam edilen devrimciler anısına 3 fidan dikildi. Ardından “Türkülerimizi Denizlere Söylüyoruz” dinletisiyle anma devam etti.

13128630_10209003376903736_360166430_oEtkinlikte; “Bizler Denizlerin mirasçısı olarak, Denizleri sadece 6 Mayıslarda değil, her gün Üniversitelerde, Sokaklarda, Meydanlarda mücadelemizde yaşatacak ve binlerce Deniz olup karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz” sözleri ifade edildi.

“ONLARI ASANLARIN ZİHNİYETİ BUGÜN DE SÜRÜYOR”
Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla çeşitli parti ve demokratik kitle örgütünün katıldığı CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara’nın da bulunduğu Attalos Meydanı’ndaki anma saat 18.30’da başladı.

Yapılan basın açıklamasında, “Onları asan gerici iktidarın faşist zihniyeti bugün de geçerliliğini koruyor. Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin’le karşılaştılar. 44 yıldır onları verdiği onurlu mücadelenin bayrağı eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençleri ellerinde yükseldi ve yükseliyor” denildi.

13184839_1089398637786529_887656561_o

“Bizler,bugünün devrimcileri olarak, söz veriyoruz ki, onlar gibi işçilerin emekçilerin hak ve özgürlükleri, insanların inançlarına ve kimliklerine saygı; bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamadan sonra anma, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın son mektuplarının okunması ve Eğitim-SEN müzik grubunun dinletisiyle devam etti.

Benzer Yazılar