KENT SOKAK

Asansörde “Kırmızı Etiket” Uyarısı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, son bir yılda ilçede 1200 asansörün kırmızı etiket yapıştırılarak mühürlendiğini belirterek, vatandaşların kırmızı etiketli asansörleri kullanmamaları konusunda uyardı.

Antalya – Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, vatandaşları, kırmızı etiket yapıştırılmış asansörleri kullanmamaları konusunda uyardı.

MMO Antalya Şubesi, Muratpaşa Belediyesi ile yaptığı protokol gereği, ilçedeki asansör denetimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal ve MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu da asansör denetimlerine katılarak vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Uysal ve MMO Şube Başkanı Hamamcıoğlu, kırmızı etiketli asansörü kullanmamaları konusunda uyardıkları vatandaşlara, asansörlerini kontrol ettirmeleri çağrısında bulundu.

1200 ASANSÖRE KIRMIZI ETİKET
Birçok vatandaşın asansör kazalarından yaralandığına işaret eden Uysal, “Asansörde beklemeler, kalmalar çocuklarda da travmatik etkiler yaratıyor. Daha da vahimi can güvenliğini tehdit eden durumlar ortaya çıkabiliyor. Can ve mal güvenliği için MMO ile çalışma yapıyoruz. Sadece son bir yılda 1200 asansör kırmızı etiket yapıştırılarak mühürlendi. İyileştirmeleri yaptırıldı. Komşularımız, kırmızı etiketli asansörü kullanmasın” dedi.

SORUMLULUK SİTE VE APARTMAN YÖNETİCİLERİNDE
Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür eden MMO Şube Başkanı Hamamcıoğlu ise “Geçen yıl 8500 asansörün 6500’ünün kontrolünü gerçekleştirdik. Kırmızı etiketli asansörün asla kullanılmaması gerekiyor. Kırmızı etiketli asansörleri 30 gün süresince kapatıyoruz. Belirlenen sorunlar giderildikten sonra tekrar kontrol ediyoruz. Kırmızı etiketli asansörün kullanılmasından doğacak olumsuzlukların sorumluluğu site veya apartman yönetimindedir” diye konuştu.

KONTROL BEDELİ OLARAK DEVLETİN BELİRLEDİĞİ 150 TL
Ocak-nisan ayları aralığında 2519 asansörün kontrol edildiğini, 1504’üne kırmızı etiket konduğuna işaret eden MMO Şube Başkanı Hamamcıoğlu, “2012 yılından bugüne kadar toplam kontrol sayısı 18 bin 500. Kontrolünü yaptığımız asansörlerde herhangi bir kaza veya olumsuzluk meydana gelmedi. Ekipler, şu an Mevlana Caddesi’nde kontrol çalışmalarını sürdürüyor. Kontrol bedeli olarak, devletin belirlediği 150 TL alınıyor” dedi.

RENKLERİN ANLAMI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Asansör Yıllık Kontrol Faaliyetlerinde Görev Alacak Tipi Muayene Kuruluşlarınca Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Tebliğine göre, asansörlere; kullanıma ‘uygun’ anlamında yeşil, ‘hafif kusurlu’ anlamında mavi, ‘kusurlu’ anlamında sarı, ‘güvensiz ve kullanılması tehlikeli’ anlamında kırmızı renkte etiket yapıştırılıyor.

Kaynak: Ajanslar

Benzer Yazılar