LGBTİ MANŞET SOKAK

Ayrımcılık karşıtı sertifika programı başladı

Ayrımcılık Karşıtı Sertifika Programı başladı. Toplumsal yaşamdan tamamen koparılmaya çalışılan translar için alan çalışanlarına ayrımcılık karşıtı vizyon kazandırmayı amaçlayan program gün boyu sürecek.

Antalya Sokakları- Ayrımcılık Karşıtı Sertifika Programı Antalya’da başladı. Ramada Plaza’da gün boyu sürecek olan, çeşitli atölyelerin yapılacağı programın açılışı basın açıklamasıyla yapıldı.

‘NEFRET KÜLTÜRÜ DEVLET, YARGI BASIN İLE KÖRÜKLENİYOR

Açıklamada, ‘Nefret kültürünün devlet,yargı ve basın işbirliği ile körüklendiği, faillerin yakalanmadığı, yakalansa bile korunup kollandığı böylesi bir dönemde bugün burada başlangıcını yapacağımız ‘ayrımcılık karşıtı sertifika programı’beraberinde bir çok anlamı da taşımaktadır’denildi.

EN ÇOK MAĞDUR EDİLENLER TRANSLAR
‘Bugün dezavantajlı gruplar olarak tanımlayabileceğimiz kesimler devletin,vatandaşlarına sağlaması gereken 6 temel haktan yararlanamamakta ve kamusal alanı birbiçimi ile yasaklanmaktadır. İşte bu gruplar içerisinde en çok mağdur edilenler translardır’

FAİLLER ORTAYA ÇIKARILMIYOR
‘Nefret saldırılarına sıklıkla maruz kalan trans kadınlar yaşam hakkından mahrum ediliyorlar.Son 6 ay içerisinde 2 trans kadın öldürüldü, 4 trans kadın ağır biçimde darp edildi ve ikisi yoğun bakıma alındı, bir trans kadın ise kaçırıldı ve ardından tecavüze uğradı. Ve bu saldırıların hiç birinin failleri ortaya çıkarılmadı’.

Açıklamada trans kadınlara yönelik saldırıların cezasız kaldığı vurgulanırken, “Yaşam hakkı hiçe sayılan trans kadınlar öldürüldükleri gibi bir de kolluk kuvvetlerinin saldırıların üzerini kapatmasıyla savunmasız kalıyor ve saldırıların zemini hazırlanmış oluyor” ifadelerine yer verildi.

Programın ikili cinsiyet sistemi ve eril tahakkümün olumsuz getirilerine karşı bir hamle olduğu vurgulanırken, Ayrımcılık karşıtı programın amacı ise şu ifadelerle belirtildi: ‘Toplumsal yaşamdan tamamen koparılmaya çalışılan translar için alan çalışanlarına ayrımcılık karşıtı vizyon kazandırılmış olacak ve temel haklara erişim önündeki engeller kurulan ağlarla aşılmaya çalışılacak’.

Benzer Yazılar