SOKAK ÜNİVERSİTE

Barış isteyen akademisyenlerden Mustafa Ünal’a suç duyurusu

Barış bildirisine imza attıkları için dosyaları YÖK’e gönderilen 8 akademisyen, Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya Sokakları – Akdeniz Üniversitesi ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle 8 akademisyenin dosyalarını, öğretim mesleğinden ve kamu görevinden çıkarılmaları için YÖK’e gönderdi. Akdeniz Üniversitesi’nde görevli 8 akademisyen, Rektör Vekili Mustafa Ünal ile diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

İmzalarının arkasında duran Prof. Dr. Taha Karaman, Doç. Dr. Cumhur İzgi, Yrd. Doç. Dr. Suzan Yazıcı, Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık, Prof. Dr. Erdal Gilgil, Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen, Prof. Dr. Nursel Şahin ile Doç. Dr. Süleyman Ulutürk, yapılan işlemlerden dolayı Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal ile diğer sorumlular hakkında ‘görevi kötüye kullanmak, tehdit ve hakaret’ suçlarından cezalandırılmaları istemiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

BARIŞ İSTEDİKLERİ İÇİN HAKARET VE TEHDİT

İmzacı akademisyenlerden Prof. Dr. Taha Karaman, Doç. Dr. Cumhur İzgi ile Yrd. Doç. Suzan Yazıcı’nın avukatı Münip Ermiş, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğini ifade ederek, “Gizli kalması gereken soruşturma dosyasına ilişkin bilgi ve belgelerin basına servis edilmesi, öncelikle ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu oluşturur. Müvekkillerimin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek niteliktedir” dedi.

Ayrıca müvekkillerine hakaret edilip, imzalarını geri çekmedikleri takdirde kamu görevinden çıkartılacaklarına dair iddialar nedeniyle de tehdit edildiğini söyleyen Ermiş, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

 

 

 

 

 

Benzer Yazılar