MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

‘Barışın Akdemisyenleri’ne destek eylemi

Akdeniz Üniversitesi’nden 8 akademisyenin barış bildirisine imzaladıkları gerekçesiyle memuriyetten atılma tehditine karşı bugün Kampüs girişinde akademisyenlere destek açıklaması yapıldı. Emek ve Demokrasi Güçleri ile çeşitli, parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen eyleme, “Hocama dokunma” dövizleriyle öğrenciler de katıldı.

Antalya Sokakları – “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzaladıkları için üniversite yönetimi tarafından soruşturmaya tabi tutularak, haklarında memurluktan atılma talep edilen 8 akademisyen için bugün Akdeniz Üniversitesi Meltem Girişi önünde basın açıklaması yapıldı. Katılımın oldukça yüksek olduğu eylemde akademisyenlere yönelik baskı ve tehditlerin boşa çıkacağı vurgulandı.

“HERKESİN AYNI ŞEYLERİ SÖYLEDİĞİ BİR AKADEMİ FACİADIR”
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Büyüktaş’ın yaptığı açıklamada, barış bildirisine imza atan akademisyenlerin kamusal sorumluluk bilinciyle hareket ettiği ifade edildi. “Şiddete başvurulmadığı sürece dile getirilen her sözün bir kıymeti vardır” diyen Büyüktaş, “Herkesin aynı şeyleri söylediği ya da konuşanın az susanın bol olduğu bir akademi kuşkusuz bir faciadır. Ancak ülkemiz akademik kurumlarının durumu da budur” dedi.

YASAL DAYANAĞI YOK!
Kamu ve vakıf üniversitelerinde barış bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik başlatılan soruşturmaların ve cezai kararların yasal bir dayanağının olmadığının altını çizen Büyüktaş, rektörlüklerin ve soruşma komisyonu üyelerinin kendilerinde olmayan  yetkiyi kullandılarını ifade ederek; “Bu kararlar üniversitelerin disiplin soruşturması yürütecekleri bir yasal dayanak olmadan alınmaktadır” dedi.

“Halka ve hukuka karşı işlenen bu suçların aracısı olan herkes er veya geç yargı karşısında hesap verecektir” şeklinde konuşan Büyüktaş; Bu ülkede yaşayan insanlar şiddete mahkûm değildir. Mevcut toplumsal sorunlarımızın hiçbiri çözümsüz değildir. Ülkenin geleceği için endişe eden akademisyenler olarak, soruşturmalar, işten atılmalar pahasına barış için çabalamaya devam edeceğimizi ve üzerimize düşen toplumsal sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz” ifadelerine yer verdi.13120678_824642437639779_1299865050_o

 

Benzer Yazılar