GENÇLİK LİSE MANŞET SOKAK

‘Bizi değil, Ensar Vakfı’na gidenlerin ailelerini uyarın’

Geçtiğimiz günlerde Liseli Genç Umut’çu gençlerin ailelerinin polis tarafından aranması üzerine Liseli Genç Umutçu Gençler ve aileleri basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da katıldı. Aileler açıklamada, ‘Bizim çocuklarımız güvenli yerde, bizi arayacaklarına Ensar Vakfı’na giden çocukların ailelerini arasınlar’ dedi.

Antalya Sokakları – Geçtiğimiz günlerde Liseli Genç Umut’çu gençlerin aileleri polis tarafından aranarak çocuklarının ‘uygunsuz kişiler ve yerlerde’ olduğunu söylemesi ve Emniyete çağırması üzerine aileler bugün Antalya Halkevi’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da katıldı. Açıklamada Emniyete giden ailelerin polis tarafından psikolojik baskıya maruz bırakıldığı, telefonda Çocuk Şube’den arandıkları ifade ediliğini ancak TEM polislerince sorgulandıkları belirtildi.

‘BEKLEME SALONU DİYE GÖTÜRÜLDÜĞÜMÜZ YER NEZARETHANEYDİ’IMG_2138
Öğrenci velilerinden Dilek Deniz İlgün: “Öncelikle telefonla arandım. Çocuğumun uygunsuz yerlerde uygunsuz arkadaşlarla birlikte olduğu söylendi. Çocuk şubeden arandığımız söylenmişti. Ancak kısa sürede anladık ki çocuk şube değil terörle mücadeleydi bizi arayan birim. Bunu da çok talihsiz bir şekilde öğrendik. Oraya gittiğimizde bizi bekleme salonu diye bir alt kata götürdüler. Bekleme salonu diye gittiğimiz yer aslında nezarethaneydi. Camlarında kalın parmaklıklar olan kötü bir yerdi. Orayı görmek benim psikolojimi bile alt üst etmişken benim çocuğumun bunu yaşaması benim adıma zordu. Ki onu düşünmek bile istemiyorum.

Orada durmayı reddettik ve çocuk şubeden çağrıldığımızı zannediyorduk. Kadın memurla münakaşamız oldu. “Ne işiniz vardı bu katta ” dedi. Başka bir polis alaycı bir şekilde “Bunlar terörle mücadeleden” geldi dedi aşağılar bir tavırla. Sonrasında yaptığımız görüşmede sürekli sindirme söz konusuydu. Özellik altı çizilerek sürekli bir Türklük mevzusu vurgulanıyor, ırkçılık söz konusuydu” dedi.

IMG_2148NEFİ KARA: ‘KONUYU MECLİSE TAŞIYACAĞIZ’
Basın toplantısında konuşan Niyazi Nefi Kara bu olayı Meclise taşıyacaklarını ifade ederek, “Anlattıklarınız kabul edilebilir bir şey değil. Demokrasi açısından baktığımızda, insan hakları açısından baktığımızda da. Ama var olan iktidarın yapısına bakarsanız ve ülkeyi götürmeye çalıştıkları yapıya bakarsanız gayet doğal. Çünkü gerici yobaz ve sapık bir eğitim sistemi üzerinden giden Ensar Vakfı gibi, TÜRGEV gibi, KAİMDER gibi çeşitli vakıflar adı altında yurtlarda, ki bunun yaşını da düşürdüler ilköğretime kadar. Yoksullaşmış ailelerin çocuklarını buralara götürüyorlar. Yüzlerce taciz, tecavüz gibi olayın olduğunu duyuyoruz buralarda.

Milli Eğitim sistemini bir türlü düzeltemiyorlar 7 kez bakan değiştirdiler. Çünkü kafalarındaki gerici, yobaz, çağ dışı eğitim sistemini, bu çağ dışı gençliği yaratmakta gerçekten zorlanıyorlar. Zorlanıyorlar çünkü sizler onlara umut oluyorsunuz, aydınlatıyorsunuz gençleri ve insanları. Tabi ki bu da onların önlerinde ciddi bir engel oluşturuyor. Ama yalnız değilsiniz. Biz mecliste konuyu da gündeme taşıyacağız. Gerici, yobaz ve o sapık eğitim sistemine karşı mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Bunların takipçisi olacağız. Hiç bir şey onların düşündüğü gibi gitmeyecek. Gençlerimiz olduğu sürece Türkiye umutsuz olmayacak, sizler varsınız” dedi.

‘BİZLER ÇÖKMÜŞ DÜZENE HAYIR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Basın toplantısında konuşan liseliler, polisin ailelerini aramasına ilişkin şöyle konuştu: “Biz liselerde gericiliğe, cinsiyetçiliğe karşı anadilde, eşit, parasız ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Kulağındaki küpesi nedeniyle idare tarafından azarlanan, hakaret edilen, belki de şiddete maruz kalan birçok arkadaşımız var. Bunlar bizim tektipleşmemiz için uygulanan baskılar. Bunların bizi yıldıramayacağını tekrar söylemek istiyorum. Bizler çökmüş düzene hayır demeye devam edeceğiz”

Matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan bir sıra arkadaşımız Cansel, Staj sömürüsü nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşımız Ufuk. Ancak ne polis ne Milli Eğitim Bakanlığı buna karşı bir şey yapmıyor. Haklarını savunan, sıra arkadaşlarını savunan bizleri sindirmeye çalışıyorlar. Bizleri baskılarıyla geri plana itmeye çalışıyorlar, Ne kadın, ne liseli ne de birer birey olarak susmayacağız. Yaptığımız hiçbir şey kötü değil ve ailemizin desteğiyle yapıyoruz. Ailelerimizden aldığımız destekle hırsıza hırsız, katile katil demeye devam edeceğiz.

‘ENSAR VAKFI’NA GİDEN ÇOCUKLARIN AİLELERİNİ ARASINLAR’
Öğrenci velilerinden Ayten Gürel Ceyhan: “Genç Umut’çu gençlerimizin ailelerini arayacaklarına Ensar Vakfı’na giden çocukların ailelerini uyarsınlar ve onlara çocuklarınıza tecavüz ediliyor haberiniz var mı diye o çocuklarımızı korusunlar. Bizim çocuklarımız zaten güven altında. Bizim gittiğimiz yerlere gidiyorlar, bizim gibi demokratik haklarını arıyorlar. Emniyet teşkilatının bu şekilde davranışını şiddetle kınıyorum” dedi.

Açıklamanın sonunda öğrenciler şöyle konuştu: “Ailelerimiz bizimle yan yana, bize destek olmaya devam ediyor. Baskılarınıza, tacizlerinize rağmen bizi yıldıramayacaksınız. Liseler bizimdir bizimle özgürleşecek. Bunu her zaman söylemeye haykırmaya devam edeceğiz .

Benzer Yazılar