DOĞA MANŞET

500 hektar alan yok oldu: “Yangınların amacı ekonomik çıkar sağlamak”

Kumluca ve Adrasan’daki orman yangınlarına ilişkin, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Antalya- Kumluca’da 2 gün süren yangında 350, Adrasan’daki yangında ise 150 hektar yanarak yok oldu. Durumla ilgili Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ve A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, Eğitim İş Antalya Şubesi’nde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

“YANGINLARIN AMACI EKONOMİK ÇIKAR SAĞLAMAK”

Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Antalya’daki meydana gelen orman yangınlarının amacının ekonomik çıkar sağlamak olduğunu belirterek, “Yangınlarda en önemli konu sevk ve idaredir. Orman yangınlarının birçok nedeni var. Normal koşullarda orman yangınlarının dönemi vardır. Son dönemde yangınların çok hızlı ve devasa alanlarda etkili olduğunu görüyoruz” dedi.

Yangınların en önemli nedeninin küresel iklim değişikliği olduğunu söyleyen Durmuş, ”
. Orman Genel Müdürlüğü en eksi kurumdur. Sürdürülebilir politikalar yürütülmedi. Orman işçilerinin sürekli yerlerinin değiştirildiğini görüyoruz. Bu doğru değildir. Orman köylüsünün devre dışı bırakılması doğru bir şey değildir. Yangınlarda ilk müdahale çok önemlidir. Yangın tepeye gittikten sonra önüne geçmek zordur” diye konuştu.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka ise, evi yanan köylülerle konuştuklarını, konuyu meclise taşıyacağına vurgu yaparak, “15 haneli olan köyde 7 ev yanmıştı. Konuştuğumuz köylüler içeriden en ufak eşyalarını daha alamadıklarını söylediler. İğneden ipliğe, tokadan terliğe kadar her şeylerini yanarak kaybettiklerini söylediler. Geleceğe son derece endişeli bakan köylülerimize hukuku mücadelelerinde destek vereceğimizi belirttik. Haklı davalarında asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Konuyu meclise taşıyacağız. Orman yangınlarını söndürmek için orman alanını iyi tanımak gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA

 

 

Benzer Yazılar