DOĞA MANŞET SOKAK

Alakır Nehri Kardeşliği GS Lisesi önünden haykırdı: “Alakır’a Dokunma!”

Alakır Nehri Kardeşliği’nin acil çağrısıyla yaşam savunucuları bu akşam (23 Haziran Perşembe) 18.30’da İstanbul’daki Galatasaray Lisesi’nin önünde buluştu.

Alakır Nehri Kardeşliği bugün Galatasaray Lisesi önünde buluşarak vadiye saplanmak istenen beşinci hançer olan Dereköy HES inşaatının durdurulmasını istedi. Danıştay tarafından onanmış koruma alanı kararına, idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaata başlayan Reis Şirketi’ne “Alakır’a Dokunma!” diyen yaşam savunucuları burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması sırasında “Alakır’ın yeşili, istemeyiz HESleri”, “Ağaca, hayvana, yeryüzüne özgürlük”, “HES yapma boşuna, yıkacağız başına” sloganları atıldı.

20160623_183733Basın açıklaması Alakır Nehri Kardeşliği’nden Merve Usta tarafından yapıldı. Usta, yaptığı açıklamada birbiri ardına planlanan 8 HES projesiyle Alakır Vadisi’nin adeta can çekişmekte olduğunu belirterek, REİS şirketinin Dereköy HES projesi ile vadiye beşinci hançeri saplamak istediğini söyledi. Danıştay’ın “Alakır Vadisi’nin 1. Dereceden Doğal SİT Alanı olarak koruma altına alınması” kararına da değinen Usta, buna rağmen Reis şirketinin çalışmalara başladığını, Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nden ‘yürütmeyi durdurma’ kararı bulunmasına rağmen inşaata devam edildiğini belirtti. Kamu yetkililerinin de hukuksuzluğa müdahale etmediğini söyleyen Usta, “Bugün bu hukukuzluğa göz yumanlar elbet bir gün sebep oldukları tüm bu yıkımların sorumluluğu ile yüzleşmek zorunda kalacaklardır” dedi.

Merve Usta sözlerini “Alakır rant değil koruma alanıdır. Ve bizler onu korumak adına kararlı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diyerek tamamladı. Eylem “Biz biz biz bir aradayız, bir arada yaşamı savunacağız” sloganıyla sonlandı.

Haber: KOS Medya

Benzer Yazılar