MANŞET SOKAK

Arap Alevi Gençlik Meclisleri: ‘Cihatçı çetelere geçit vermeyeceğiz’

Arap Alevi Gençlik Meclisleri Suriye’de Alevilere yönelik saldırılara ve Türkiye’de Alevi köyleri sınırları içerisine kurulmak istenen, ‘Cihatçı Kampları’ olarak nitelendirilen kamplara karşı basın açıklaması düzenledi.

Antalya Sokakları- Kızılarık Cem Evi’nde yapılan basın açıklamasında, Cihatçı Çeteler tarafından yapılan bombalı saldırılarda 120 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Türkiye’nin Suriye politikasının bir yansıması olarak Alevilere yönelik saldırıların ve tehditlerin arttığına, insanı yardım adı altında Suriye’deki cihatçı çetelere Türkiye’nin askeri mühimmat sağladığına vurgu yapılarak, Türkiye’nin bu katliamlarda sorumluluğu olduğu dile getirildi.

‘TÜRKİYE’NİN DESTEKLEDİĞİ CİHATÇI ÇETELERİN SALDIRISINDA 120 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ’
Basın açıklamasını okuyan Arap Alevi Gençlik Meclisi Üyesi İpek Karanfil; “Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin desteklediği cihatçı çeteler Alevi- el Zara köyüne yapılan saldırılarda yüzlerce Can’ımızın kaybedilmesi üzerinden kısa bir süre sonra yine Suriye’nin Lazkiye iline bağlı Ceble kenti ile Tartus kentinde toplam yedi bombalı saldırı düzenledi. Patlamalarda 120’den fazla kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı” dedi.

‘ALEVİLERE YÖNELİK SİSTEMATİK SAVAŞ’

“Türkiye’deki işbirlikçileri AKP iktidarının ve AKP’nin emir komutasındaki Havuz Medyasının Alevilere yönelik sistematik savaşını görüyoruz” şeklinde konuşan Karanfil, Maraş Terolar ve Sivas Divriği’de kurulacak mülteci kampının cihatçılara hizmet edeceğine, Alevi köylerine kurulacak kampların yeni bir Alevi katliamı olasılığını sürekli gündemde tutacağına işaret etti. Bu hamleyle Alevilerin korkutulmaya çalışıldığını, göçe zorlandığını ve eşit yurttaşlık talebiyle yükseltilen sesin kısılmak istendiği vurgulayan Karanfil;

‘GEÇİT VERMEYECEĞİZ’
“El-Zara Köyü’nde yaşanan katliam, Samandağ Çelik’teki bombalı saldırı, Lazkiye- Tartus hattındaki bu saldırılar ve Türkiye’de yapılmak istenen ‘Cihatçı Kampları’ aynı zihniyetin ürünüdür. Bu zihniyet hiç şüphesiz bugün Sur, Cizre, Nusaybin’de onlarca insanı katlederek, göçe zorlayarak kendini göstermiştir. Eli kanlı cihatçı çetelere coğrafyamızda geçit vermeyeceğiz” dedi.
13350970_870078876433750_1171999792_o

mt-sk/pi

Benzer Yazılar