EMEK MANŞET SOKAK

BES: “Emeğimize ve onurumuza sahip çıkıyoruz”

Büro Emekçileri Sendikası’nın almış olduğu karar ile ülkenin her yerinde aynı zamanda yapılması planlanan ortak basın açıklaması, Antalya Defterdarlığı önünde ‘’Emeğimize ve Onurumuza Sahip Çıkıyoruz-Eşitlik ve Adalet İstiyoruz’’ şiarı ile yapıldı.

Antalya – Büro Emekçileri Sendikası’nın almış olduğu karar ile ülkenin her yerinde aynı zamanda yapılması planlanan ortak basın açıklaması, Antalya Defterdarlığı önünde ‘’Emeğimize ve Onurumuza Sahip Çıkıyoruz-Eşitlik ve Adalet İstiyoruz’’ şiarı ile yapıldı.

Antalya Defterdarlığı önünde bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası  Antalya Şube üye ve yöneticileri, kısa adı GİB olan Gelir idaresi Başkanlığının uygulaması sonucu personel arasında ücret adaletsizliği yarattığı ve kurumda uzman olma kriterlerinin, Anayasanın eşitlik ilkelerine uymayan yöntemlerle belirlendiğini belirterek, BES Genel merkezinin almış olduğu karar gereği basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını BES Antalya şube yöneticisi Devrim Mol okudu.

‘EŞİTLİK VE ADALET TALEBİMİZİ HAYKIRIYORUZ’

Devrim Mol açıklamasında “2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kuruluş sürecinde ortaya koyduğumuz itirazlar ve direnişe rağmen çıkartılan GİB yasası gelinen süreçte ayrımsız tüm maliye emekçilerinin mutsuzluğunun kaynağı olmuştur. On yılı aşkın bir süredir devam eden ve Maliye Bakanlığı’nda görev yapan herkesin mutsuzluğunun kaynağı olan uygulamalara karşı her kadro ve unvandan maliye emekçisi olarak artık yeter diyoruz. Eşitlik ve adalet talebimizi Türkiye’nin her yanında bugün bir kez daha haykırıyoruz! Taleplerimiz karşılanıncaya kadar adımlarımızı daha da sıklaştırarak, mücadelemizi yükselteceğimizi bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

‘ROTASYON VE SÜRGÜNE HAYIR’

Uzman olma kriterlerini eleştiren Mol şunları söyledi “Üniversite mezunu olmayan maliye emekçilerine sınav hakkı tanınmayarak halen binlerce maliye emekçisinin uzun yılların birikimine dayanan uzmanlığını yok sayan zihniyeti kabul etmiyor, maliye emekçilerini KPSS ve Açık Öğretim Fakültesi kapılarında süründürüp, sonrada sınav açmıyorum diyen zihniyeti buradan bir kez daha kınıyoruz!

Gelir Uzmanlarını merkez/taşra olarak ayrıma tabi tutup, ücret adaletsizliği yaratan zihniyeti kabul etmiyor, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz.

Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı sınavı açılmasını, sınavlara katılım konusunda maliye emekçilerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor, sınavlarda mülakat uygulamasına son verilmesini talep ediyoruz.

Maliye emekçilerini itibarsızlaştıran il içi rotasyonlara da maliye emekçilerini tasfiye etmeyi amaçlayan olası iller arası rotasyonlara da “Rotasyon Sürgündür, Sürgüne Hayır!” diyoruz!’’ dedi.

Kaynak: Evrensel

Benzer Yazılar