KADIN MANŞET SOKAK

Genç kadına eşinin ailesinden sistematik işkence

Antalya’da evlendikten sonra Erzincan’ın Tercan ilçesine yerleşen kadın, hem eşi hem de eşinin ailesi tarafından sistematik olarak işkencelere maruz bırakıldı. En son merada yaşadığı işkencenin ardından ölüme terk edilen kadın, tüm köy halkının bilip susması nedeniyle yaşadığı travmayı atlatamazken, kardeşi Halil Kardaş kadın kurumlarına ablalarına destek olma çağrısı yaptı.

ANTALYA – Antalya’nın Serik ilçesinde Abdullah Gezici ile 8 ay önce evlenen E.G., geçtiğimiz Mayıs ayında Erzincan’ın Tercan ilçesine yerleşti. Burada hem eşi hem eşinin ailesi E.G.’ye sistematik olarak şiddet uyguladı. Maruz bırakıldığı şiddet sonrasında ölüme terk edilen kadın komşularının jandarmaya haber vermesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde komşuları tarafından jandarmaya haber verilmesi üzerine hastaneye kaldırılan kadın, ailesi tarafından Antalya’ya getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Şiddete maruz bırakılması nedeniyle kolu, bacağı kırılan ve başından yaralanan E.G., yaşadıklarını anlattı.

AİLE BOYU İŞKENCE !
Abdullah Gezici ile evlendikten sonra çobanlık yapmak üzere Erzincan’ın Tercan ilçesine yerleştiklerini belirten E.G., hayvanların tüm bakımının üzerine yıkıldığı halde hayvanlara bakamadığı bahanesiyle hem eşi hem ailesi tarafından sürekli şiddete maruz bırakıldığını söyledi.

Eşi ve ailesi tarafından tehditlere maruz kaldığını kaydeden E.G., kayınpederi Aziz Gezici tarafından defalarca kafasına kürekle vurulduğunu ve aldığı darbelerden dolayı başının kırıldığını aktardı. Gezici, çalışmadığı bahanesi ile şiddetine maruz kaldığı kayınbiraderi Abdullah Gezici tarafından sopayla dövüldüğünü söyledi. Kendisine aile boyu şiddet uygulandığını kaydeden Gezici, kolunun ise görümcesi tarafından uygulanan şiddet sonucu kırıldığını aktardı.

Devam eden tedavisi sırasında sık sık travma yaşayan Gezici, daldığı uykusunda dahi yaşadıklarını bire bir yaşıyor. Maruz kaldıklarının ağırlığı nedeniyle daha fazla konuşamayan Gezici’nin ağabeyi Halil Kardaş kardeşinin sık sık götürüldüğü merada şiddete şiddet gördüğünü söyledi. Yine kardeşi ile telefonda görüştükleri sırada kendilerine iyi olduğunu aktardığını söyleyen Kardaş, kardeşinin kendileri ile telefonda görüştüğü sırada, yaşadıklarının kendilerine aktarılmasının engellendiğini kaydetti. Kardeşinin aynı zamanda öldürülüp kaybedilmek istenildiğini ifade etti.

KADIN KURUMLARINA ÇAĞRI
Tüm köy halkının yaşananlardan haberi olduğunu ancak kimsenin şikâyette bulunmadığını belirten Kardaş, olayın jandarmaya yansıması ardından kardeşinin hastaneye kaldırıldığını ve bunun üzerine kendilerinin de Erzincan’a gittiklerini söyledi. Ancak Erzincan’a vardıklarında kardeşinin şikayetçi olmaması nedeniyle kimsenin gözaltına alınmadığını kaydeden Kardaş, kendilerinin şikayeti üzerine Abdullah Gezici’nin gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi. Kardaş, kadın kurumlarına çağrıda bulunarak, yaşadıklarından dolayı ablalarına destek olunmasını istedi.

Kaynak : DİHA

Benzer Yazılar