GENÇLİK MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Tahliye talebine red gerekçesi: “Ziyaretçisi siyasi kişi”

Antalya- Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde “örgüt propagandası yapma” suçlaması ile 3 aydır hükümlü bulunan Devrimci Parti üyesi Hüseyin Yıldırım’ın bir yılın altına düşen cezası nedeniyle yaptığı denetimli serbestlik talebi “ziyaretçisi siyasi kişi” gerekçesi ile reddedildi. DİHA’nın aktardığına göre, IŞİD çetelerinin Kobanê’ye dönük saldırıları sırasında Kobanê’ye destek vermek için sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin düzenledikleri basın açıklamalarına katıldığı gerekçesi ile hakkında dava açılan Devrimci Parti üyesi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Yıldırım “Örgüt propagandası yapma” suçlaması ile 3 aydır hükümlü olarak Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. Cezası bir yılın altına düştüğü için denetimli serbestlikle bırakılmayı talep eden Yıldırım’dan cezaevi yönetimi “Örgütten istifasını” istedi.

Yıldırım’ın “örgüt propagandası yapma” gerekçesi ile yargılandığını ve önce 2 yıl, daha sonra yapılan indirimle 20 ay hapis cezası aldığını aktaran avukatı Hakan Evcin, “Yıldırım’ın 20 aylık cezasının yatarı 15 aydır. Ancak Yıldırım daha önce de 6 ay Devrimci Parti Davası’ndan cezaevinde kalmıştı. Biz Yıldırım’ın cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu bulunduğu 6 aylık sürenin cezasından mahsup edilmesini istedik. Bu da kabul edildi ve Yıldırım’ın 9 aylık bir hapis cezası kaldığını 3 aydır da tutuklu olduğu için 6 ay hapis cezası kaldı. Biz kendisinin yasada var olan denetimli serbestlik kapsamında mahkumiyetin kalan son 12 ayının dışarıda geçirilmesi hakkı olduğunu talep ettik” dedi.

“ZİYARETÇİN SİYASİ”

Ancak taleplerinin kabul edilmediğini belirten Evcin, cezaevi yönetiminin anlamsız gerekçelerle talebi reddedildiğini dile getirerek, “Biz yasadan yararlanmak istedik. Ancak infaz hakimliği Yıldırım’ın siyasi olduğu ve daha önce siyasi koğuşlara geçmeyi istediği iddiası ile talebi reddetti. Tekrar tekrar başvurmamıza rağmen tekrar ret cevabı alıyoruz” diye konuştu. Müvekkili Yıldırım’ın bunun üzerine kaldığı koğuştan ayrılarak hücreye geçtiğini belirten Evcin, “Ziyaretçisi siyasi kişi. Ziyaretçisi hakkında bir dava varmış dinilerek, siyasi olduğu ve halen siyasetinden vazgeçmediği belirtilerek, tahliye talebimiz reddedildi.

“İSTENEN MÜVEKKİLİMİN ÖRGÜTTEN İSTİFASI”

Müvekkilinden istenenin “Ben hiçbir şekilde siyasi değilim. Hiç bir örgütle bağım yok. Hiç bir bağım da kalmadı” şeklinde bir itirafname, özür belgesi olduğunu belirten Evcin, “Bir örgüte katılırken böyle bir belge tutulmadığı gibi çıkarken de böyle bir belge olmayacak” diye konuştu. İstenenin müvekkilinin örgütten istifası olduğunu ve hukuksuz bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Evcin, “Ben örgüt üyesi değilim diyen kişi ‘Ben daha önce örgüt üyesiydim’ anlamına gelecek ve üyeliği de kabul etmiş olacak. Propagandadan cezaevinde olan kişi örgüt üyesine dönüşecek. Ortada böyle bir açmaz var. Cezaevi idaresi özel olarak böyle bir belge istiyor” dedi.

“USLANMADIĞINA” KANAAT GETİREN HAPİSHANE YÖNETİMİ TAHLİYE TALEBİNE RED CEVABI VERİYOR

Cezaevi idaresinin Yıldırım’ın okuduğu kitaptan, ziyaretçisine kadar “uslanmadığına” kanaat getirdiğini belirten Evcin, taleplerinin reddedilmesine karşı İnfaz Hakimliği’ne gidebileceklerini ancak İnfaz Hakimliği’nin de sürekli ret cevabı verdiğini söyledi. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurduklarını ve oradan da ret cevabı aldıklarını belirten Evcin, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracaklarını ancak AYM’den cevap gelene kadar müvekkilinin zaten 6 ayı kaldığını söyledi.

Benzer Yazılar