DOĞA MANŞET SOKAK

Temiz enerji kullanımı için 100 KM pedallayacak

Antalya’da yaşayan emekli biyolog 70 yaşındaki Ercan Çoksu, çevre kirliliğine ve temiz enerji kullanımına dikkat çekmek için bisikletiyle 100 km pedal çevirecek.

Antalya – Antalya’da yaşayan emekli biyolog 70 yaşındaki Ercan Çoksu, çevre kirliliğine ve temiz enerji kullanımına dikkat çekmek için bisikletiyle 100 km pedal çevirecek.

Turuna başlamak için saat 04.00 sıralarında Antalya Arena önüne gelen Ercan Çoksu, ‘Temiz enerji üretimine dikkat çekmek için yaklaşık 100 km uzaklıktaki Kumluca İlçesi, Mavikent Mahallesi’ndeki sera atıklarının geri dönüşümünü sağlayan bir çiftçiyi ziyarete gidiyorum. Çevreyi, doğamızı korumamız gerekli. Bu da bilinçli yöneticiler ve çevre dostu bireyler sayesinde olacak” dedi.

Mavi Yeşil ve Güneş Dostları Platformu’nun açılışını da bu etkinlikle yaptığını kaydeden Çoksu, doğanın, suyun ve toprağın temiz kalmasına dikkati çekmek için böyle bir etkinlik yaptığını söyledi. Ercan Çoksu, ‘Çevre dostu enerjinin yaygınlaşması gerekli. Artık dünyada ülkelerin kalkınmışlığı bireylerin kişi başına kullandığı enerjiyle ölçülüyor” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Benzer Yazılar