SOKAK

5 bin yıllık höyük tahrip edildi

Burdur merkeze bağlı Düğer köyünde kimliği belirsiz kişiler tarafından 5 bin yıllık höyük iş makineleri ile kazılarak talan edildi.

Antalya- Burdur merkeze bağlı Düğer köyünde kimliği belirsiz kişiler tarafından 5 bin yıllık höyük iş makineleri ile kazılarak talan edildi.

Burdur merkeze bağlı Düğer köyünde Ömer Doğan’ın (70) eşine ait, 1. derece sit alanı olan araziye geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde girdikleri tahmin edilen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, paletli iş makinesiyle arazi içindeki 5 bin yıllık höyüğü kazdı. Tarihi höyüğü gelişi güzel kazan ve üzerinde iş makinesi ile dolaşan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarihi kalıntılara da zarar verdi. Arazisinin kazıldığını sabah köylülerden öğrenen Doğan, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, tarihi höyüğü talan eden şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Ömer Doğan, “Burada çift süren bir arkadaş, ben Antalya’ya giderken bana haber verdi. Burada kazı yapılmış diye. Ben hemen jandarmayı, müzenin müdürünü, Antalya jandarmasından Burdur jandarmasını arayaraktan haber verdim. Hemen Antalya’dan geriye döndüm. Burada tarih bilgiye göre iki tane küçük ve büyük tümülüs var. Bunların içinde 5 bin yıllık lahitler bulunmakta. Gece kazmışlar, yağmurdan sonra gelmiş kazmışlar. Ekinlere zarar vermişler. ve benim arazime 50 – 60 kamyon toprak çıkarmışlar. Bunlardan şahsi ailem davacı olacağız.” dedi.

Kaynak: Ajanslar

Benzer Yazılar