GENÇLİK MANŞET SOKAK ÜNİVERSİTE

Devrimci Partili tutsak Hüseyin Yıldrım’a ilaç verilmiyor

Devrimci Partili hasta mahpus Hüseyin Yıldırım’a iki aydır ilaçlarının verilmediği ve bu yüzden görme kaybı başladığı bildirildi. Yıldırım daha önceki tutuklanmasında da hapishane koşullarından kaynaklı kısmi yüz felci geçirmişti.

Antalya- Devrimci Partili hasta mahpus Hüseyin Yıldırım’a iki aydır ilaçlarının verilmediği ve bu yüzden görme kaybı başladığı bildirildi. Yıldırım daha önceki tutuklanmasında da hapishane koşullarından kaynaklı kısmi yüz felci geçirmişti.

Umut Gazetesi’nin haberine göre, denetimli serbestlik hakkı olmasına rağmen “görüşçüsü siyasi” denilerek hapishane yönetimi tarafından bu hakkı ihlal edilen Yıldırım’ın kısmı yüz felcinin yanı sıra, gözünde görme kaybı başlangıcı ve ağzında çeşitli yaralar oluşmaya başladı.

Haberde, hapishane yönetiminin hiçbir şekilde ailenin ve avukatların dilekçelerine cevap vermediği, ayrıca Yıldırım’ın mahpusluk koşullarını, görüşçülerine ve avukatlarına anlattığı gerekçesiyle de gardiyanlar tarafından tehdit edildiği belirtildi. Hüseyin Yıldırım’ın verdiği hiçbir dilekçenin de cezaevi dışına çıkmadığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Daha önce Devrimci Parti Antalya İl Örgütü’ne yönelik operasyonda tutuklanarak Antalya L Tipi Hapishanesi’nde tutulan Hüseyin Yıldırım, yıllar önce fesh edilen TKKKÖ’ye (Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü) üye olmakla suçlanmıştı. Hapishane koşullarının olumsuz etkilemesi sonucu kısmi yüz felci geçiren ve geçtiğimiz ay mahkemeye yapılan itiraz başvurusu ile tahliye olan Yıldırım, tedavisi sona ermeden yeniden tutuklanmıştı.

 

Benzer Yazılar