MANŞET SOKAK

IŞİD Antalya’da havale bürosu kurdu

IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Khallit H.’nin ortaya çıkan ifade tutanağında, IŞİD’in canlı bombada kullanılacak yeleklere para temin etmek için Antalya’da “Havale bürosu” kurduğu belirtildi.

Antalya- IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Khallit H.’nin ortaya çıkan ifade tutanağında, IŞİD’in canlı bombada kullanılacak yeleklere para temin etmek için Antalya’da “Havale bürosu” kurduğu belirtildi. Antalya’da IŞİD’in 1 Mayıs’ta gerçekleştirmek istediği ancak bombacıların yakalandığı saldırısı için bombalı yeleklerinin de bu “Havale bürosu” aracılığı ile temin edildiği ifade edildi.

Antalya’da geçtiğimiz hafta IŞİD üyesi oldukları iddiası ile gözaltına alınarak tutuklanan Khallit H.’nin, ifadesinde IŞİD’in Antalya’da örgüt üyelerine para transferi sağlamak ve örgütün Antalya’daki eylemlerine para tedarik etmek amacıyla “Para transferi ve havale bürosu” kurduğu ortaya çıktı. Telefon görüşmeleri ile birlikte sosyal medya hesapları incelenen Khallit H.’nin kendisini Suriye Ordusu’na yakın hissettiğini belirtmesine rağmen, Suriye sınırından Türkiye’ye Kilis’in Elbeyli ilçesinden geçtiğini belirtmesi dikkat çekti.

GEÇİŞLER 5 BİN LİRA
İfade tutanağında IŞİD tarafından “sınır emiri” olarak görevlendirildiği tespit edilen Mustafa Gök’ün (Ebu Mustafa El Turki), Kilis ve Dîlok’a (Antep) geçişlerin sağlanması için Azzo isimli örgüt üyesini görevlendirdiği belirtilirken, Khallit H.’nin de Azzo ile bağlantısının olduğu ifade edildi. Khallit H. de ifadesinde söz konusu kişi ile ilişkisini şu şekilde aktarıyor: “Suriye’den geçişleri bu kişi aracılığı ile sağlıyorduk. Bu kişi beni Suriye sınırından illegal yollarla 5 bin lira karşılığında geçiren kişidir.”

CANLI BOMBA YELEKLERİNİ PARA TRANSFER BÜROSU TEMİN ETMİŞ
Tutanaklarda Antalya’da bombalı eylem hazırlığında oldukları sırada 1 Mayıs tarihinde canlı bomba yelekleri ile birlikte yakalandıkları belirtilen İbrahim Khalaf ve Mohamed Naser isimli kişilerin patlamaya hazır canlı bomba yeleklerini Antalya’da yaşayan H.T. isimli şahıstan temin ettikleri belirtiliyor. H.T.’ye IŞİD için temin ettiği canlı bomba yeleklerinin ücretinin de IŞİD’in Antalya kasası olduğu belirtilen Meızar Alalı Alkharfan tarafından transfer edildiği belirtiliyor. Khallit H. ifadesinde “Bu şahıs aracılığıyla Suriye’de bulunan aileme 2 bin ile 3 bin lira para gönderdim. Bu şahıs gönderdiğim her bin lira için benden komisyon alıyordu” ifadelerine yer verdi.

ÖRGÜT ÜYELERİ İÇİN PARA TRANSFER BÜROSU
Bunun yanı sıra emniyet değerlendirmesinde de Meızar Alalı Alkharfan’ın iş yeri için “Antalya Kepez ilçesinde ‘Sarrafi ve havale para gönderilir’ Suriye ve Türkiye arasında para transferi ile ilgili havale bürosu kurulduğu, bu ofisler aracılığı ile Türkiye ve IŞİD üyeleri arasında para transferinin gerçekleştirildiği değerlendirilmiştir” ifadelerine yer veriliyor.

Kaynak: DİHA

Benzer Yazılar