MANŞET SOKAK

KESK: “Askeri veya sivil darbe çözüm değil”

KESK düzenledikleri basın toplantısında her türlü darbeye karşı oldukları belirtti. Baykal, “Çözüm emek, barış ve demokrasi güçlerinin ellerinde, halkların ortak geleceğindedir” dedi.  

Antalya- KESK Antalya Şubeler Platformu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. KESK Antalya Şubeler Platformu adına konuşan BES Antalya Şube yönetim Kurulu Üyesi Saltanat Baykal “15 Temmuz gecesi Türkiye bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. KESK olarak her türden darbenin karşısındayız ve darbelere hayır diyoruz” dedi.

7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkenin anti demokratikleştiğini ve bir savaş ortamına döndüğüne vurgu yapan Baykal, “7 Hazirandan bu yana otoriter-totaliter, tekçi, mezhepçi, dayatmacı, toplumu kutuplaştırıcı bir siyaset ile başkanlık sistemini saray darbesiyle inşa etmeye çalışan AKP bu süreçte torba yasalar, genelgelerle her türlü demokratik hakkın kullanımını ortadan kaldırmıştır” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca, 7 Haziran’dan bu yana demokrasinin, hukukun ve halk iradesinin yok sayılmasını eleştiren Baykal,”Kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetler birliği ikame edilmiş, anayasa tanınmayarak hukuk ortadan kaldırılmış, milletvekillerinin “dokunulmazlıkları” kaldırarak parlamento kendini işlevsizleştirmiş, seçilmiş belediye başkanları yerine kayyum atayarak halk iradesini hiçe saymak için adımlar atılmıştır” şeklinde dile getirdi.

“İÇTE VE DIŞTA Kİ SAVAŞ POLİTİKALARIYLA ÖLÜM KUTSANMIŞ”

Son zamanlarda yürütülen savaş politikalarının ülkeyi bu hale soktuğuna dikkat çeken Baykal, “İçte ve dışta uygulanan savaş politikaları ile ülke bir cehenneme çevrilerek, aylarca yaşam alanları kuşatılmış, ölüm kutsanmış, sonu kestirilemez bir yıkım ve tahribat ortamı yaratılmıştır” ifadelerinde bulundu.

KESK’in her türlü sendikal hak ve özgürlük için mücadele ettiğine vurgu yapan Baykal, “Ancak bu coğrafyada yaşayan diğer tüm muhalif dinamikler gibi tarihsel olarak KESK de darbelerden çok çekmiş bir mücadele geleneğinin temsilcisidir. Bu nedenle niteliği ne olursa olsun her türlü darbeye karşıdır” dedi.

“SİVİL VEYA ASKERİ DARBE ÇÖZÜM DEĞİL”

“Ne darbelere teslim olacağız ne de bu girişime yaslanarak kirli iktidar planlarını hayata geçirmek isteyenlere, tehlikeli çağrılarla ülkeyi daha kaotik bir sürece sürüklemeye çalışanlara izin vermeyeceğiz” diyen Baykal, hak ve özgürlükler için tüm emek ve demokrasi güçleri ile mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Sivil ve askeri darbelerin çözüm olmadığı dile getiren Baykal, demokratik ve barış içinde olan bir Türkiye için kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi.

Son olarak Baykal,” Çözüm emek, barış ve demokrasi güçlerinin ellerinde, halkların ortak geleceğindedir” dedi.

 

Benzer Yazılar