KÜLTÜR-SANAT MANŞET SOKAK

Müzik Sokakta: “Müziğin dili evrenseldir”

Muratpaşa Belediyesi, “Müzik Sokakta” sloganıyla 8 hafta boyunca, 60 nokta, 9 konser, 51 müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Antalya- Muratpaşa Belediyesi, “Müzik Sokakta” sloganıyla 8 hafta boyunca, 60 nokta, 9 konser, 51 müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediyesi, 9 Temmuz-27 Ağustos arasında her Cumartesi, “Müzik Sokakta” sloganıyla cazdan Türk Halk Müziği’ne, pop müzikten, Türk Sanat Müziği’ne, çok farklı müzik tınıları ile sokaklarda olacak. Muratpaşa’nın sanatın her dalının merkezi olması için çalıştıklarını ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, müziğin dilinin evrensel olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Müziğin dili evrenseldir ve birleştiricidir. Kentimizin sokaklarını ve ekonomisini canlandırmak için 8 hafta boyunca sürecek etkinlikler gerçekleştireceğiz. Tüm komşularımızın, sokağa çıkmalarına, sokaklarımıza hayat vermelerini istiyoruz” dedi.

Antalyalılar farklı müzik türlerini dinleme olanağı bulacak. Grup Rest, saat 20.00’de Hadrianus Kapısı’nda rock müziğin unutulmaz parçalarını seslendirirken, Can Dostlar, saat 19.00’da Aydın Kanza Parkı’nda halk müziğinden örneklerle Antalyalılarla buluşacak. Saat 19.00’da Saat Kulesi’nin önünden geçenleri ise, Grup Tül klasik müzikle karşılayacak.

Antalyalı müzik gruplarının da sahne aldığı etkinlik, 9 Temmuz’da Hadrianus Kapısı, Aydın Kanza Parkı ve Saat Kulesi’nde başlayacak. Toplam 8 hafta boyunca, 60 noktada, 9 konser, 51 müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA

Benzer Yazılar