MANŞET POLİTİKA SOKAK

Antalyalılar “Ne Darbe Ne diktatörlük” panelinde buluştu

Antalyalılar, “Ne Darbe Ne Diktatörlük, Demokratik, Laik bir ülke için Antalya sözünü söylüyor panelinde bir araya geldi.

Antalya Sokakları – Antalyalılar, “Ne Darbe Ne Diktatörlük, Demokratik, Laik bir ülke için Antalya sözünü söylüyor” panelinde bir araya geldi. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Konferans Salonu’nda geçekleşen panelde, CHP  Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Zeynel Can, Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç konuşmacı olarak yer aldı.

IMG_3090“DARBEDEN EN ÇOK YARAR SAĞLAYAN KİMSE DARBEYİ YAPAN ODUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Niyazi Nefi Kara konuşmasında, darbe girişiminin kime yaradığını iyi okumak gerektiğini kaydetti. “Darbeden en çok yarar sağlayan kimse darbeyi yapan odur” şeklinde konuşan Kara, Türkiye’de darbenin yapıldığını, bunun sonuçlarının uzun vadede görüleceğinin altını çizdi. Öte yandan 15 Temmuz’dan itibaren yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini belirten kara, Darbe girişimi ve OHAL’in ardından milyonlarca insanın yaşam alanının daraltıldığını, İnsan Haklarının askıya alındığını kaydetti.

Ülkede giderek kutuplaşmanın arttığına dikkat çeken Kara, HDP’nin ötekileştirilmeye çalışıldığını da ifade etti. Anayasa görüşmelerinde HDP olmazsa olmazken, saraya davet edilmeyişinin ayrıştırıcı bir tutum olduğunu belirtti. 81 ilde OHAL koşulları yaşanırken, antifaşist bir cephenin kurulması gerektiğini vurguladı.

“ALEVİLER REHAVET İÇİNDE”

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Zeynel Can, yaşananların bütünüyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Fetullah Gülen’in bu zamana kadar gelişinin hangi aşamalarla gerçekleştiğine bakmak gerektiğini belirtti. Devlet kadrosu olarak Komünizmle Mücadele Derneği çalışmalarıyla bu güne kadar uzanan bir süreç yaşandığını belirten Can, bunlarını hiç birinin tesadüfi olmadığını kaydetti. IMG_3096

Şimdiki süreçte, ezilenlerin güçlü bir muhalefet kurmasının önemine değinen Zeynel Can, Alevilerin bu süreci rehavet içinde karşıladığını, bu durumun sıkıntılı olduğunu ifade etti. “Bu hesaplaşma bittikten sonra sıra Alevilere, muhalefet edenlere” gelecek diyen Zeynel Can, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

“BİZİM ŞERBETİMİZDE GEZİ DİRENİŞİ VAR”

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kutay Meriç,  “Ülkedeki darbeler tarihinin bize öğrettiği bir şey var. Darbeler üç ayrı nedenden ortaya çıkıyor, birincisi yükselen halk hareketinin egemen sınıfları tehdit etmesinden kaynaklı darbeler yaşanabiliyor. Ya da emperyalistlerle ülke egemenlerinin ikili çelişkileri bu darbelere sebep olabiliyor, burada görülen şu; emperyalist Ortadoğu politikalarına AKP’nin uyumsuzluğu, AKP’nin bir şekilde hizaya getirilmesi, AKP’nin bertaraf edilmesi ihtiyacının bir ürünü olarak bu darbe girişimi yaşandı” dedi.  Yaşananları, “Faşist iki fraksiyonun birbirine darbe yapması” şeklinde yorumladı.

IMG_3102“Eylem yapacağımız meydan bırakmadılar, bizim Haziran ayaklanması kitlemiz, Devletin bütün vahşetine karşı insanlarımız sokaktaydı. Karşımızda devlet desteği ve zoruyla sokağa çıkanlar var. Sol, güçlü bir mücadeleci tabana sahip, kolay kolay boyun eğmeyiz. Bizim şerbetimizde Gezi Direnişi var” diyen Meriç faşizme karşı direniş döneminin geldiğini ifade etti. “Yeni bir antifaşist cephenin oluşumunu tartışmamız gerekiyor “dedi.

 

Panel, katılımcıların katkı ve sorularıyla sona erdi.

IMG_3091

 

Benzer Yazılar